avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Procedura de judecatã potrivit noului Cod de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Procedura de judecatã potrivit noului Cod de procedurã civilã

Niste vecini au primit cerere de chemare in judecata din partea Asociatiei de Proprietari pentru neplata constructiei sediului acesteia. Sumele de recuperat sunt mici (100-150 ron/persoana) dar totodata oamenii au dreptate sa nu plateasca intrucat nu s-a votat in Adunarea Generala construirea sediului. Interesant este ca a venit prin posta doar cererea de chemare in judecata in care scrie ca oamenii trebuie sa depuna intampinare in 25 de zile de la comunicare...insa FARA CITATIE de la Judecatorie. Pe portalul instantelor de judecata am regasit numerele de dosar insa nu este fixat termenul de judecata...In aceste conditii cum ar trebui sa procedeze vecinii mei? E normal sa nu primeasca citatie si sa nu li se precizeze termenul de judecata?
Va multumesc. Aveti dreptate. Cererea de chemare in judecata impreuna cu mijloacele de proba au fost trimise de judecatorie. Vecinii mei au facut o confuzie cu semnatura avocatului de la finalul cererii de chemare in judecata. As mai avea o nelamurire: in probatoriu s-au invocat o serie de mijloace de proba (inscrisuri) pe care nu le-au comunicat (din 5 au trimis 1 anexata la cererea de chemare in judecata....celelalte 4 fiind esentiale in vederea formularii unei intampinari corecte). Nu stiu daca asta e o strategie avocateasca, cert e ca nu e normal sa te prevalezi de niste mijloace de proba si sa nu le transmiti paratului. Ce se poate face in aceasta situatie?
Daca nu era trimisa de judeecatorie ci de avocat, nu ati mai fi gasit dosarul pe portalul instantelor.

Obligatia paratilor (a celor cu care asociatia intelege sa se judece) este aceea de a depune intampinare in 25 de zile de la data la care au primit comunicarea. In intampinare trebuie sa arate apararile si sa indice probele.

Pentru a putea face aceasta intampinare firesc este sa aveti actiunea reclamantei precum si toate inscrisurile pe care se bazeaza. Daca nu v-au fost comunicate, paratii/reprezentantii acestora vor trebui sa mearga la arhiva instantei si sa efectueze copii xerox de pe aceste acte.
Buna ziua. Doi dintre vecinii mei au fost astazi la Judecatorie si li s-a comunicat la arhiva pentru studierea dosarului si li s-a spus ca nu pot vedea continutul acestuia decat dupa trimiterea citatiilor. E vorba de procedura simplificata pt valori reduse si au nevoie sa vada mijloacele de proba depuse de reclamant la dosar pt a formula intampinarea in ideea in care doar dupa depunerea intampinarii se trimit citatiile....
asa este. pana nu se stabileste termenul (dupa depunerea intampinarilor) nu se poate studia dosarul la arhiva. toate inscrisurile trebuie insa sa fi fost comunicate cu cererea de chemare in judecata.
Si nu considerati ca in felul acesta este incalcat dreptul la aparare? Pentru ca tu, ca parat, esti obligat sub sanctiunea decaderii sa depui intampinare in 25 de zile de la comunicarea cererii si a inscrisurilor. Ori ca sa formulezi o intampinare corecta si utila trebuie sa dispui de toate inscrisurile invocate de reclamant in probatoriu....

Alte discuții în legătură

Procedura simplificata pentru valori reduse sarah1985 sarah1985 Stimati forumisti, vecinii mei au fost dati in judecata pe noua procedura reglementata de CPC - procedura simplificata pentru valori reduse. Trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Procedura simplificata pentru valori reduse sarah1985 sarah1985 Stimati forumisti, vecinii mei au fost dati in judecata pe noua procedura reglementata de CPC - procedura simplificata pentru valori reduse. Trebuie sa depuna ... (vezi toată discuția)
Este in termen o intampinare depusa la doua luni de la comunicare? MYK272est MYK272est Buna seara! Am deschis o actiune (modificare masuri privind copilul; stabilire domiciliu minor si autoritate exclusiva) in data de 2.11.2016. Aceasta ... (vezi toată discuția)