avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie intre persoane de acelaisi sex?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie intre persoane de acelaisi sex?

In proiectul noului Cod Civil , potrivit Art. 203" Casatoria se incheie prin consimtamantul personal al viitorilor soti". Prin aceasta modificare se revine la forma initiala din vechiul text existenta inainte de modificarea propusa de PRM si votata de Senat prin care se reglementa ca o casatorie poate fi incheiata doar intre un barbat si o femeie. Intrebarile mele sunt:

1. Poate justifica acest text casatoria a doua persoane de acelais sex?
2.Care ar fi argumentele care s-ar putea aduce impotriva casatoriei cuplurilor homosexuale in afara textului general privitor la ordinea publica?
2. Inainte de modificarea de anul trecut cand Codul Familiei continea aceeasi formulare identica viitorului articol 203 a fost ridicata in Romania la vreo instanta aceasta problema privind interpretarea respectivului articol? (intrebare pentru juristi care sunt in tema cu juurisprudenta).
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:40, 16 Martie 2009
dv. credeti ca daca s-a impus dezincriminarea homosexualitatii , nu se va ajunge si la casatorie , pe baza principiului de discriminare , am intalnit in anii ''90 romani in Occident care ziceau ca sunt homo si primeau acte
Cred ca sunt premature orice discutii referitoare la continutul viitorului Cod civil. Pana una alta, legislatia interna si internationala trebuie respectata intocmai, inclusiv in ceea ce priveste drepturile homosexualilor.

Intr-o alta ordine de idei, mi-as dori ca societatea romaneasca sa fie mai destupata in ceea ce-i priveste!
Greu de spus.
Probabil ca se va ajunge ca instanta de judecata sa lamureasca acest aspect.
Nu cred ca se vor recunoaste drepturile homosexualilor la casatorie.De aceea, va decide instanta.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocatnet 2014: nicusor are doi tati Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici Un spamer foarte incapatanat mi-a trimis acum vreo doua zile un email pe care inainte sa-l sterg l-am deschis dintr-un fel de curiozitate aproape morbida de ... (vezi toată discuția)
Adoptia mihaela.aivanese mihaela.aivanese azi am citit urmatorul articol: Oficiul Roman pentru Adoptii (ORA) informeaza ca la de-a 118-a sesiune de la Strasbourg a Comitetului Ministrilor, Consiliului ... (vezi toată discuția)
Discutie pe tema incestului Cabinet Avocat Ionescu Cabinet Avocat Ionescu Buna seara ! Conform codului penal art.203 \"Raportul sexual între rude în linie directa sau între frati si surori se pedepseste cu închisoare de la 2 la ... (vezi toată discuția)