avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Grad handicap 1 - Acces scara de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Grad handicap 1 - Acces scara de bloc

Buna ziua ,
Din 03.11.2011 sunt incadrat cu gradul 1 ( unu ) de handicap .
Am solicitat Asociatiei de proprietari sa construiasca o rampa de acces pentru a putea urca si cobori cu caruciorul in scara blocului unde locuiesc . Am fost refuzat politicos datorita lipsei de fonduri si a neimplicarii celorlalti locatari la alte cheltuieli administrative .
As dori sa stiu de competenta cui este aceasta problema : a Asociatiei de proprietari sau a Primariei si deasemenea in baza carei legi , articol , .....sa formulez in scris aceasta cerere .
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cyo , utilizator 17:52, 29 Iulie 2013
Obligativitatea asigurarii facilitatii rampei de acces persoane cu dizabilitati este in cazul unitatilor comerciale
In cazul asociatiilor de proprietari,norma in vigoare nu impune obligativitatea executarii de rampa de acces care functie de situatia la fata locului,conditionat de traseu utilitati,necesita proiect tehnic,autorizatie de constructie,certificat de urbanism
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie urbanism comercial,analizarea situatiei dvs si conditionat de bugetul local,acesta poate decide executarea rampei
Sunteti fara voia dvs. intr-o situatie deosebita. Daca ati cerut deja ajutorul vecinilor si nu ati obtinut nimic, asta e, nici rudele si nici vecinii nu-i prea alegem...
La noi in asociatie avem un caz, asemnator cu al dvs. si singuri, parintii au contribuit la construirea unei mici rampe pentru a putea intra/iesi cu acel carut special. Din cate stiu nu s-a cerut nimic de nici-unde (ma refer la aprobari). Intr-o dupa-amiaza, s-au adus cateva roabe de balast, ciment, var, s-a facut un mic cofraj si in circa 2-3 ore de munca s-a definitivat totul. Rampa este intr-adevar folosita, iar prin bunavointa vecinilor, la parterul scarii s-a amenajat un mic loc in care acel carut este ”parcat” peste noapte. Din nefericire, locul este foarte stramt, insa cu ceva bunavointa se rezolva totul.

Va multumesc pt. raspunsurile dvs. !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! locuiesc intr-un bloc nou care face parte dintr-un ... conico conico Buna ziua! Locuiesc intr-un bloc nou care face parte dintr-un ansamblu de 5 blocuri si o singura asociatie. La blocul nostru s-a dorit montarea unei rampe. ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoane cu handicap fizic mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult, ajautati-ma si de aceasta data asa cum ati facut-o de atatea ori. La parterul scarii mele este inchiriat un apartament, unul din chiriasi ... (vezi toată discuția)