avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza plata concediului medical in ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza plata concediului medical in perioada de somaj?

Cum se calculeaza plata concediului medical in perioada de somaj ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:27, 29 Iulie 2013
1. - Se aduna veniturile brute din cele 6 luni anterioare lunii in car5e intyrati in conecdiu medical iar suma se imparte la numarul de zile lucratoare din cele 6 luni si se obtine media zilnica a baze de calcul (Mzbc).
- Mzbc se inmulteste cu procentul codului de indemnizatie (100% - 75%) si se obtine indemnizatia zilnica pentru conecdiu medical (Izcm).
- Izcm se inmulteste cu numarul de zile lucratoare din certificatul medical si se obtine indemnizatia bruta pentru concediu medical.

2. Daca in cele 6 luni intra si luni in care ati fost in somaj atunci venitul este chiar indemnizatia de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul de maternitate se calculeaza din salariul brut? missy999 missy999 Va rog frumos sa imi spuneti daca concediul de maternitate se calculeaza din salariul brut si ce suma imi revine daca am salariul brut de 1253 roni? Am nascut ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu medical IoanaB15 IoanaB15 Buna ziua, Imi poate spune cineva cum se calculeaza concediul medical ( cat iau efectiv pentru o luna in care voi fi in concediu medical ) la un salariu brut ... (vezi toată discuția)
Plata concediu medical adyna_me adyna_me buna ziua, daca sunt insarcinata in luna a 4a si intru in concediu medical,acesta ar fi fara plata ? salarul este 442 net (vezi toată discuția)