avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită EXECUTARE SILITA - CREANTA IN NATATURA
Discuție deschisă în Executare silită

EXECUTARE SILITA - CREANTA IN NATATURA

Am rugamintea de a fi sfatuit cum pot proceda pentru a-mi recupera o creanta de circa 10.000 RON din partea unei societati comerciale.
Societatea comerciala si-a incetat activitatea fara a fi stearsa din Registrul Comertului.
Executarea silita pentru suma de 10.000 RON s-a facut pentru o ferma care a fost evaluata la 30.000 RON.
La licitatie mai exista si alti creditori.
Cum dupa mai multe sedinte de licitatie numeni nu a participat, am dorit sa i-au din întreg (mai multe constructii agricole, valoarea proportionala a creantei mele.
Executorul mi-a spus ca nu pot intrucat trebuie sa platesc si o anumita suma peste cei 10.000 RON pentru a acoperi si creantele altor creditori.
Doresc sa fiu sfatuit cum sa procedez daca trebuie sa platesc si alte sume si care este calea juridica de urmat ?
Vă multumesc !
Cel mai recent răspuns: Dincã Stelian , Executor judecatoresc 10:37, 21 Martie 2009
Rezolvare trebuie sa existe dar daca executorul pune bete in roate trebuie vazut cu atentie cum sa se procedeze.
Cand exista cluburi in provincie exista si sefi.
In plus, avocatii din provincie din cate am auzit nu au chef sa se complice si sa isi strice relatiile.
Asta ar trebuie sa va dea gandit.E lume putina acolo si nu e recomandabil sa isi deterioreze relatiile inutil.
Trebuia sa apelati la un avocat strain de oras caruia sa nu ii pese de relatiile celor de acolo, pe plan local.

avocat Claudiu Lascoschi
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Rezolvare trebuie sa existe dar daca executorul pune bete in roate trebuie vazut cu atentie cum sa se procedeze.
Cand exista cluburi in provincie exista si sefi.
In plus, avocatii din provincie din cate am auzit nu au chef sa se complice si sa isi strice relatiile.
Asta ar trebuie sa va dea gandit.E lume putina acolo si nu e recomandabil sa isi deterioreze relatiile inutil.
Trebuia sa apelati la un avocat strain de oras caruia sa nu ii pese de relatiile celor de acolo, pe plan local.

avocat Claudiu Lascoschi

Executorii sunt arondati in limita a doua trei judete cam ca si Curtile de Apel. Nimeni nu se baga in parohia altuia. Se merge pe ideea de a se scadea valoarea bunurilor scoase la licitatie pana cand se impune un licitator care este de comun interesat. Asta se intampla in provincie domnilor !
Deci ar trebui adus un avocat de o mare distanta de locatia in tema
Cred ca cel mai bine este, sa va investiti banii in ferma respectiva, sa o preluati cu totul.
Si dumneavoastra sunteti interesat acum de scaderea pretului imobilelor in intreg, nu?
Daca veti prelua dumneavoastra obiectivul, va veti recupera suma debitului in totalitate, si veti putea dispune de el cum doriti pe viitor.
Revenind la situatia parcelarii... solicitati in scris executorului sa dezmembreze imobilul, iar impotriva oricarui act ulterior al executorului, faceti contestatie in instanta si cereti instantei impartirea pe parti distincte.
Impotriva refuzului nejustificat al executorului de a proceda la executare silita sau de a încheia un act de executare se poate face plangere conform art.53 din Legea 188/2000.
Inca nu am auzit pana acum ca orice litigiu civil se finalizeaza cu insolventa, dar omul cat traieste invata.
Ceea ce dumneavoastra ati omis sa spuneti aici, este daca imobilul este deja intabulat, daca da in favoarea cui, daca ceilalti creditori sunt creditori ipotecari sau gajisti, daca este intabulat in intreg sau pe corpuri de cladire, etc.
Va aventurati in schimb intr-o barfa jenanta despre cluburile din orasul dumneavoastra.
Ca sa poata fi gasita o solutie de a va rezolva cazul trebuie sa detaliati elementele juridice ale acestuia si mai putin pregatirea unor avocati, judecatori sau executori pe care sunt convins ca nu aveti calificarea sa o faceti.
Nici nu mai spun ca daca doriti partajarea imobilului in parcele mai mici aceasta nu o puteti face prin intermediul executorului judecatoresc ci prin intermediul instantei pe calea unei actiuni oblice. Evident ca urmeaza sa suportati costurile, pe care le veti recupera ulterior in cadrul aceleiasi proceduri de executare silita.
Adresa mea de mail este dincastelianemil@gmail.com si va rog ca la aceasta adresa sa-mi scrieti numele executorului judecatoresc sau localitatea unde are biroul, pentru a putea lua eu personal legatura cu el.
Cred ca in calitatea mea de secretar al Centrului National de Pregatire si Perfectionare al Executorilor Judecatoresti voi putea clarifica aceasta problema.
Raspunsul il veti primi tot aici.
Cu stima!
Ultima modificare: Joi, 19 Martie 2009
Dincã Stelian, Executor judecatoresc
Domnule Dinca,
Va raman profund indatorat pentru sprijinul Dvs. Voi folosi adresa electronica pentru mai multe informatii. Totusi pentru o informare prealabila a Dvs va rog sa accesati lincul de mai jos al Camerei Deputatilor. Doamna Ministru nu a raspuns in nici un fel la interventia parlamentarului.
Problema cu punerea in executare a sentintelor definitive si irevocabile si investite cu formula executorie e in grea suferinta, iar sentintele judecatoresti par a fi simpla maculatura. Singura intrebare este daca exeutorii respectivi nu sunt colegi cu Dvs in staff ul national al Executorilor Judecatoresti ?
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Dispozitia de executare handsu handsu Am o speta interesanta .Pentru a se putea efectua executare silita este nevoie de hotararea instantei de executare . Fiind vorba de un imobil ,neintabulat pe ... (vezi toată discuția)
Evacuare silita neaprobata Midala Midala Buna ziua, Am si eu o problema. Acum ceva vreme am castigat o licitatie a unui apartament scos de un creditor care nu a primit banii de la proprietar. In ... (vezi toată discuția)
Recuperarea avansului dat executorului judecatoresc bukinst bukinst O sentinta irevocabila si investita cu formula executorie a fost inaintata executorului judecatoresc privind o creanta datorata de o societate ... (vezi toată discuția)