avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat temporar - titularul isi da demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat temporar - titularul isi da demisia

Buna ziua!
Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat!
Ma numesc Bogdan si ocup un post temporarr vacant. Titulara postului si-a facut in septembrie trecut o cerere de suspendare a CIM pt o perioada de 2 ani. Postul a fost scos la concurs si l-am ocupat eu. Vineri a venit persoana respectiva si si-a dat demisia. Ce se inatampla mai departe: va fi scos postul la concurs sau va merge CIM-ul meu mai departe pana la maturitate, adica anul viitor in septembrie ?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:59, 30 Iulie 2013
Sau modificarea duratei acestuia prin act aditional,
Daca am inteles bine, lucrand in sectorul bugetar, fiind personal contractual, nu se pune problema lasarii CIM-ului sa ajunga la final (septembrie 2014), ci trebuie organizat, in mod obligatoriu, un concurs nou pentru ocuparea postului pe perioada NEdeterminata. E corect ? Iar o solutie ar fi modificarea CIM-ului printr-un act aditional de scurtare a perioadei?
Imi pare rau ca nu am specificat de la bun inceput ca lucrez la stat.
Va multumesc pentru raspunsuri.
Sunt doua posibilitati:
- se organizeaza un nou concurs pentru ocuparea postului pe durata determinata

- fie vi se modifica durata c.i.m. din determinata in nedeterminata, avand in vedere ca dvs deja ocupati postul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata ContSters70537 ContSters70537 Buna, Stiti cumva daca in cazul unei institutii publice un CIM incheiat pe perioada determinata poate fi modificat prin act aditional intr-un CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Perioada contract munca Catalin Cornel Catalin Cornel Sunt angajat in cadrul aceleeasi unitati si pe acelasi post pe perioada determinata de 3 ani in care la sfarsitul fiecarui an am semnat C.I.M prin act ... (vezi toată discuția)
Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)