avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotarare judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotarare judecatoreasca

Vreau sa ma ajutatti in urmatoarea speta:
Reclamanta a dat in judecata o societate pe motiv ca nu i s-a completat in carnetul de munca pe perioada cat a desfasurat activitate in cadrul societatii precum si plata obligatiilor banesti dataorate catre stat(cas, somaj etc).
Problema e ca la data pronuntarii hotararii judecatoresti societea era radiata din registrul comertului iar pe parcursul procesului judecatorul nu a avut cunostinta de acest fapt.
Problema e ca la sediul inspectoratului teritorial de munca unde depunea societatea actele referitoare la executarea modificarea suspendarea si incetarea dupa caz a contractului individual de munca nu sunt documente care sa ateste perioada lucrata de salariat(1993-1999)pe baza carora sa e faca inscrisurile in carnetul de munca, ca urmare a pronuntarii hotararii judecatoresti pronuntate.
Cum se poate face inscrierea in carnetul dse munca?
Cum se poate trece salariul in carnetul de munca?
Va rog sa ma ajutati in acest caz Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters9917 , utilizator 21:57, 16 Martie 2009
Avand in vedere situatia data cred ca ar fi utila o actiune judecatoreasca in vederea reconstituirii vechimii pe perioada vizata in baza mijloacelor de proba de care dispune reclamantul (adeverinte , contract demunca , acte aditionale , martori etc.) Insrierea ulterioara in cartea de munca a acestei perioade se va face in baza hotararii judecatoresti.
Cum a reusit reclamanta sa faca dovada desfasurarii activitatii la o societate care era radiata? Si cum se poate ca judecatorul sa nu fie la curent cu acest fapt? Ce s-a intamplat cu citatiile? Imi imaginez ca nu s-a putut cita societatea care nu mai exista .
Problema nu este numai inscrierea in carnet a perioadei cat este faptul ca nu mai exista persoana juridica care sa achite contributiile aferente salariului, ca aceasta perioada se fie considerata vechime in munca.
Ultima modificare: Luni, 16 Martie 2009
adelaida_07, utilizator
Procesul a inceput in 2000 cand societatea isi desfasura activiatea iar in timpul recursului a intervenit satrea de insolvabilitate de faliment si apoi radierea conform procedurilor prevazute de lege>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca / carte de munca electronica robdin2007 robdin2007 Buna ziua, Imi puteti va rog spune cum procedez pentru a obtine o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca nemaiexistand carte de munca ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime srl alexandru andra alexandru andra O societate \\"SRL\\" a eliberat o adeverinta unui fost salariat, cu ce drepturi a avut la ei, perioada si spor de vechime....intrebarea este....aceasta ... (vezi toată discuția)