avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca / carte de munca electronica
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca / carte de munca electronica

Buna ziua,

Imi puteti va rog spune cum procedez pentru a obtine o adeverinta din care sa reiasa vechimea in munca nemaiexistand carte de munca fizica?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:16, 27 Octombrie 2013
La solicitarea dvs, angajatorul va inmaneaza o adeverinta si un raport salariat generat de programul Revisal.
Problema este ca eu nu am mai lucrat pe baza de contract de munca in ultimii doi ani, iar ultimul angajator si-a incetat activitatea
Potrivit art.8 alin.3 lit.a si b din HG nr.500/2011, coroborat cu art.34 alin.5 C.mun., la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia:
a) copii ale documentelor existente in dosarul personal;
b) copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul general de evidenta si din dosarul personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii.

Refuzul angajatorului de a elibera copii dupa documentele prevazute la art. 8 alin. (3), solicitate de catre salariat constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 300 lei la 1.000 lei de catre ITM.

Nu ati avut c.i.m. semnat?


Ultima modificare: Duminică, 27 Octombrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mergeti la Casa de Pensii si solicitati (contra cost) o adeverinta cu stagiul de cotizare.
Nu, am lucrat pe contract prestari servicii

Alte discuții în legătură

Eliberare adeverinte vechime in munca - unde? gabrielle-niki gabrielle-niki Buna ziua! Dupa ce am apelat la mai multe institutii publice nu am gasit nici un raspuns la problema mea. O ruda apropiata a lucrat la 2 firme (lichidate ... (vezi toată discuția)
Adeverinta grupa a ii a de munca varlanmirela varlanmirela Am lucrat la un angajator 1 an si 4 luni, dupa care am efectuat serviciul militar. La reintoarcere am lucrat la acelasi angajator inca 23 ani. Toata ... (vezi toată discuția)
Pot cere lichidatorului judiciar al angajatorului meu evidențierea perioadei lucrate în cele două sisteme, cu cărți de muncă și revisal? viktorV viktorV Pot cere lichidatorului judiciar al angajatorului meu, evidențierea perioadei lucrate de mine, în cele două sisteme, în sistemul cu cărți de muncă și ... (vezi toată discuția)