avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1471 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mansarda in podul blocului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mansarda in podul blocului

Buna ziua,

Ma numesc Adrian, am 23 de ani.

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc cu 9 etaje.
Acoperisul acestui bloc este tip "in doua ape", adica forma veche, cu tigla, asadar, dispune de un pod.
Accesul la pod se face printr-o usa din scara blocului, la care doar eu si inca un vecin avem cheia.

As vrea sa-mi fac o mansarda in acest pod.

Problema cu care ma confrunt e urmatoarea: Cum intru in posesia legala a acestui pod?

Poate fi cedat mie cu acordul vecinilor sau a asociatiei? Trebuie cumparat propriu zis? Odata ce mi-a fost cedat, e posibil ca vecinii sa aiba pretentii la o parte din mansarda, din moment ce acoperisul este deasupra a tot blocul (acopera toate scarile)? Cunostiintele mele legale sunt minime... asa ca un raspuns cat se poate de dezvoltat m-ar ajuta cel mai mult. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BogdanMoise , utilizator 11:14, 21 Iunie 2021
Buna ziua! Am o prblema cu un locatar! Vrea cota aparte la podul blocului! Stau in bloc de 2 nivele+etaj mansardat! Eu stau la etaj mansardat! Deasupra apartamentului am un pod de 30-40 mp cu intrare din apartamentul meu! Nu detin acte asupra podului! Exista riscul sa ma forteze sa cedez locul acela de pod in favoarea partii comune? Multumesc frumo

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concesiune spațiu comun manicaandrei manicaandrei Buna seara, Se poate concesiona parte din spatiu comun unuia dintre proprietari ,de către Asociatia de Proprietari. Dacă se poate aceasta concesiune poate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , sunt locatar al unui imobil construit in 2016 , este ... Ciprian Cruceru Ciprian Cruceru Buna ziua , Sunt locatar al unui imobil construit in 2016 , este vorba de un bloc cu 2 scari a si b . Bloc are 2 etaje plus etaj 3 retras , apartamentele ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. la noi la bloc avem o dilema. un vecin, vrea să ... IulicaRoman IulicaRoman Bună ziua. La noi la bloc avem o dilema. Un vecin, vrea să se facă pod la bloc. E un bloc construit in anii \'70 și până acum nu s-a pus în discuție ... (vezi toată discuția)