avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neprezentare permis!! amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neprezentare permis!! amenda

buna seara,
am primit azi o amenda ca nu am avut permisul la mine!
amenda primita se incadreaza la clasa III de amenzi si politistul mi-a dat minimul, adica 5 puncte amenda, adica 480 ron
mi se pare foarte mult pentru neprezentare permis!!!!
nu gasesc nicaieri la ce clasa se incadreaza aceasta contraventie!
in plus agentul nu mi-a scris prenumele in procesul verbal, nici numele parintilor...
e un motiv bun sa contest procesul verbal doar ca nu mi-a trecut prenumele??doar numele de familie l-a trecut!!
si daca imi puteti spune daca m-a incadrat la categoria corecta de amenzi!!!
multumesc anticipat si astept raspunsul dvs sa stiu ce am de facut!
Cel mai recent răspuns: mayer , utilizator 19:48, 11 August 2013
am spus , nu de la politie locala!!!!
erau de la ordine publica, da scrie pe procesul verbal BOP ( biroul ordine publica)
sunt acei politisiti cu masina de politie inscriptionata ''Politia'' care patruleaza alaturi de un jandarm.
Serviciul de Ordine Publica face parte din politia romana.

Printre atributii nu am gasit ceva referitor la constatarea si sanctionarea contraventiilor in domeniul circulatiei rutiere.

[ link extern ]
sau
de pe site-ul sindicatului politistilor un document mai cuprinzator privind atributiile politistilor de la OP
www.sprdiamantul.ro/politia/request.php?144‎

Daca nu au atributii in lege inseamna ca nu pot fi agenti constatatori conform definitiei de la art. 15 alin. (2) din OG 2/2001.

Ar putea fi un motiv de anulare a procesului verbal de contraventie.

Plangerea trebuie depusa in termen de 15 zile de la comunicare la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.
atasati la plangere si chitanta timbru judiciar 20 lei.
Incercati sa obtineti ( in scris) raspunsul de la Politia (sectia) din care face parte agentul care v-a sanctionat si cereti sa va precizeze daca la data si locul retinut in p.v., agentul avea atributii pentru controlul rutier. Din postul dvs se intelege ca agentul face parte din BOP, presupunem ca era de la Politia urbana ( mun. sau oraseneasca !). erau binevenite mai multe detalii, privind acest aspect. In cazul in care ag. face parte din Politia rurala,acestia au atributiuni la regimul rutier pe drumurile judetene si comunale din raza sa de competenta.
Acest raspuns ar trebui sa-l regasiti cel putin teoretic si in intampinarea pe care o va depune politia in cazul in care contestati. Va poate ajuta sau dimpotriva.....!
Oricum ese bine sa formulati contestatie, invocand lipsa calitatii agentului constatator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Politie locala Tonyde Tonyde Salutare! Am vazut zilele trecute politisti locali (fosti gardieni publici) oprid in trafic soferi care tocmai veneau de pe \\"sens interzis\\". Eu stiam ca ... (vezi toată discuția)
Politia locala si contraventiile la codul rutier vio.micle vio.micle In baza carei legi Politia locala pot opri in trafic autovehicule si sa aplice amenzi pentru centura si defectiuni la lumini (vezi toată discuția)
Plic de la politia locala vladdoru vladdoru Buna ziua. Am primit un plic acasa de la politie in care mi se solicita sa spun cine conducea masina in data de , locul si ora. Mentionez ca e in afara ... (vezi toată discuția)