avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal pentru alcool la volan.Ce pot face?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal pentru alcool la volan.Ce pot face?

Buna ziua.As dori si eu o informatie.Acum 1luna si jumatate am fost surprins la volan conducand cu 1,18 alcool pur in aerul expirat.Am fost si la recoltarea probelor biologice la spital , apoi a 2a zi am fost sunat de politie pentru a merge si semna un proces verbal si o declaratie,lucru pe care l-am facut.Problema este ca de atunci nu ma mai cauta nimeni,nu stiu nimic de dosar iar avocatul nu mi-a spus mare lucru .Nu stiu ce sa fac? Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: costincoman , utilizator 14:11, 17 Martie 2009
Vor fi efectuate acte de cercetare sub aspectul savarsirii acestei infractiuni.
Esentiale sunt imprejurarile in care a fost fapta savarsita, mobilul infractiunii , urmarea imediata..prejudiciul efectiv cauzat in urma activitatii infractionale .
Poate fi dispusa , insa , chiar si o amenda administrativa , aceasta reprezentand cea mai favorabila situatie pt dvs.
Se va proceda la administrarea mijloacelor de proba , printre care si declaratiile invinuitului/sau inculpatului.
Atentie ! va sfatuiesc sa aveti un bun contact cu aparatorul dvs pt ca ceea ce declarati sa nu fie in detrimentul dvs
Succes.
Nu este deloc roz situatia dvs. In sange, probabil, o sa aveti mai mult decat dublu.
Eu vad o condamnare cu suspendare.
intr-adevar situatia dumnealui nu e roz si bine ar fi sa-si angajeze un avocat.
chiar si acum ca a savarsit o infractiune poate este scuzat de un caz de forta majora....de aceea ii trebuie un avocat ca sa-l disculpe cumva.



av.m.vasilescu
Asa este. Nu cred ca este posibil o amenda administrativa pentru o astfel de alcoolemie. Mai mult ca sigur veti fi trimis in judecat pt sav infractiunii de condcuere unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice. Aceasta a fost solutia in toate dosarele pe care le-am intalnit pana acum.
Luati un avocat intrucat atat medicii cat si politisitii trebe sa respecte anumite norme metodologice.
Am crezut ca este valoarea din sange a alcoolemiei .... intrucat cea din aerul expirat mi s-a parut foarte mare...
poate fi incidenta , insa , suspendarea conditionata a executarii pedepsei , in temeiul art 81 Cod Penal , cu o apararea corect organizata.

Alte discuții în legătură

Alcool la volan (0.41 mg/ in aerul expirat) costincoman costincoman Salut, imi permit sa postez aici acest subiect. Eu am fost prins cu 0,41 mg/l in aerul expirat (la ora 00:10), iar la INML am avut 1.0 mie (ora 00:40 - la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)
Recalculare alcoolemie nelutu30 nelutu30 salutare , oameni buni are cineva ideie cat poate sa dureze o recalculare de alcoolemie ? merg pe-a sasea luna decand stept un raspuns am si platit 510 lei ... (vezi toată discuția)