avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Recuperare diferenta dobanda taxa inmatriculare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Recuperare diferenta dobanda taxa inmatriculare

In anul 2008 am achizitionat si inmatriculat un autoturism cumparat din Germania, pentru care am platit taxa de inmatriculare aprox. 5000 ron.In luna iulie anul 2011 am depus cerere la finante pentru restituirea taxei, iar ulterior am introdus actiune in instanta, pentru ca la inceputul anului 2013 sa imi recuperez efectiv taxa platita si dobanzile calculate din a 45-a zi de la introducerea cererii la finante, deci am primit dobanda din august 2011 si pana in februarie 2013. Avand in vedere faptul ca in 18 aprilie 2013 s-a dat o hotarare a Curtii Europene, prin care statul roman este obligat la plata dobanzilor de la momentul platii taxei si pana la restituirea efectiva, doresc sa stiu ce fel de actiune ar trebuii sa promovez acum, pentru a recupera diferenta dintre dobanda solicitata si dobanda acordata efectiv.Mentionez faptul ca in momentul promovarii actiunii am solicitat calcularea dobanzii din momentul platii insa asa cum am mentionat anterior, ea mi-a fost acordata decat din a 45-a zi de la momentul formularii cereri.As dori sa stiu cu exactitate actiunea de introdus, pentru a nu imi fi respinsa actiunea pe exceptia autoritatii de lucru judecat. As mai vrea sa stiu daca in situatia in care as introduce o actiune avand ca obiect pretentii, oare ar trebui sa depun o alta taxa de timbru raportata la valoare, sau este o taxa fixa avand in vedere ca nu cunosc cuantumul dobanzilor, de altfel mi-ar fi imposibil sa le stiu, deoarece nu cunosc data la care A.F.P. o sa imi plateasca bani. O alta chestiune ar fi daca introduc actiunea raportat la vechiul Cod proc civ sau la noul cod. Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

Recuperare diferenta dobanda taxa inmatriculare!!! Bobonex Bobonex In anul 2008 am achizitionat si inmatriculat un autoturism cumparat din Germania, pentru care am platit taxa de inmatriculare aprox. 5000 ron.In luna iulie ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez dobanda pentru taxa auto? BABYDOLL BABYDOLL Am introdus in instanta o actiune pentru recuperarea taxei auto asa cum a fost stabilita prin OUG 50/2008 si s-a pronuntat o hotarare definitiva si irevocabila ... (vezi toată discuția)
Recuperare dobanda taxa auto mld1976 mld1976 am recuperat taxa de prima inmatriculare pe care am platit-o in iulie 2008 in februarie 2012, in momentul restituiri mi-a fost platita valoare taxei ... (vezi toată discuția)