avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Puncte de lucru
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Puncte de lucru

O societate din constanta are 2 puncte de lucru in Galati si Ploiesti cu 4 si respectiv 12 salariati. Contractele se fac si se inregistreaza la Revisal. La Galati si Ploiesti se inregistreaza ceva?
Imi poate da cineva mai multe detalii? Declaratia la sanatate unde se depune?
Cel mai recent răspuns: madalina_oprea , utilizator 13:58, 31 Iulie 2013
Buna ziua!

Potrivit modificarilor aduse Codului de procedura fiscala de Legea 126 / 2011, pentru contribuabilii care au sedii secundare, platitor de obligatii fiscale este contribuabilul, cu exceptia impozitului pe venitul din salarii, pentru care platitor de impozit este sediul secundar obligat, potrivit legii, sa se inregistreze fiscal ca platitor de salarii si de venituri asimilate salariilor.

Contribuabilii prevazuti la art.26 alin. (2) au obligatia de a declara, in numele sediilor secundare inregistrate fiscal, impozitul pe venitul din salarii datorat, potrivit legii, de acestea.
Contribuabilii au obligaţia de a declara organului fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, în termen de 30 de zile, înfiinţarea de sedii secundare.Numărul minim de 5 salariați este introdus prin Legea 273/2006 art.32, alin.7.

In cazul sediilor secundare inregistrate fiscal, potrivit legii, competenta teritoriala pentru administrarea impozitului pe venitul din salarii datorat de acestea revine organului fiscal competent pentru administrarea obligatiilor datorate de contribuabilul care le-a infiintat.

In ceea ce priveste declararea obligatiilor fiscale reprezentand impozutul pe salarii pentru sediile secundare cu obligatii de plata, codul fiscal al fiecarui sediu secundar si impozitul pe salarii aferent (0 sau suma de plata) se declara la sectiunea F2 a Declaratiei 112.

In ceea ce priveste plata impozitului pe salarii pentru sediile secundare cu obligatii de plata, societatea mama va intocmi cate un ordin de plata distinct pentru fiecare sediu secundar, la codul de identificare fiscala al beneficiarului inscriindu-se codul fiscal al sediului secundar.

Plata impozitului pe venitul din salarii datorat de sediile secundare se va face in contul unic 20.47.01.01 „Venituri ale bugetului de stat – sume incasate pentru bugetul de stat in contul unic in curs de distribuire”, codificat cu codul unic de inregistrare al fiecarui sediu secundar, deschis la trezoreria la care este arondat contribuabilul care le-a infiintat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit salarii aferent punct de lucru camicami camicami Se modifica ,din,nou,modul de declarare si virare a impozitului pe salarii aferent punctelor de lucru care au atribuit cod fiscal propriu,diferit de cel al ... (vezi toată discuția)
Ordin nr. 2351/29.06.2011 de modificare ºi completare a opanaf nr 1314/2007  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b]ORDIN nr. 2351/29.06.2011 de modificare şi completare a OPANAF nr 1314/2007 pentru aprobarea Metodologiei de distribuire a sumelor plătite de ... (vezi toată discuția)
Cum se declara impozitul pe salarii la punctul de lucru? carmenbn carmenbn Am primit CIF pt.punctul de lucru pt.plata impozitului pe salarii.Cum se declara,se face 112 pt.sediul principal si se declara CIF-ul punctului de lucru la ... (vezi toată discuția)