avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dupa cat timp poate o persoana sa sustina din nou ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dupa cat timp poate o persoana sa sustina din nou examenul teoretic pentru carnet daca a fost respinsa la traseu?

Buna ziua.
Daca o persoana obtine punctajul necesar la examenul teoretic pentru obtinerea carnetului de soferi, iar apoi nu obtine un punctaj bun la proba de traseu, fiind astfel respinsa, dupa cat timp poate acea persoana sa sustina din nou examenul teoretic pentru conducere? Cele 15 zile dupa care se poate resustine examenul teoretic se socotesc de la data de la care s-a dat acea proba (teoretica/ sala) ori de la data de la care cel examinat a fost respins pe traseu?
Va multumesc ! :)
Cel mai recent răspuns: Mihaela Cristina Rusu , utilizator 21:04, 4 Octombrie 2019
dupa 15 zile (se calculeaza din momentul in care a fost declarat respins fie la teoretic ori proba practica) cu alte cuvinte daca a picat proba practica, va trebui sa astepte 15 zile din momentul in care a fost respins/ã
Defapt, e vorba de 15 zile din ziua in care a fost inregistrata in sistem ca fiind picat(-a) la acea proba.
Eu am patit-o. M-am dus in fix 15 zile de la data in care dadusem traseul si picasem si mi s-a transmis sa vin a doua zi pentru ca inregistrarea in sistem nu s-a facut in aceeasi zi.
Ord. MAI nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obtinerea permisului de conducere, modificat si completata de Ord. MAI nr. 82/2013

Art. 12. -
(1) Candidatii declarati respinsi se pot prezenta in vederea programarii pentru o noua examinare numai dupa o perioada de cel putin 15 zile de la data declararii ca respinsi, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.
(2) Candidatii neprezentati se pot prezenta in vederea programarii oricand, dar nu mai tarziu de un an de la absolvirea cursurilor.
(3) Candidatii declarati admisi la proba teoretica, care nu se prezinta la proba practica intr-un termen de cel mult un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, sunt declarati respinsi.
(4) In cazul depasirii termenului de un an de la data absolvirii scolii de pregatire a conducatorilor de autovehicule, examinarea pentru obtinerea permisului de conducere este conditionata de efectuarea unui nou curs de pregatire.

Cuvinte cheie;): se pot, prezenta, programare, de cel putin, 15 zile, de la, data declararii, ca respinsi, nu mai tarziu, un an

Art. 12 se coroboreaza cu art. 36 din HG1391 modificata si completata de HG 480/2013

Art. 36. - Cursul de pregatire teoretica si practica in vederea sustinerii examenului pentru obtinerea permisului de conducere este valabil un an de la data absolvirii.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
cyan, moderator
15 zile lucratoare?
Calendaristice, in continuare se face referire la "an".

Alte discuții în legătură

Legislatie auto lucian paduraru lucian paduraru Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca am picat la oras este obligatoriu sa mai dau o data sala si daca puteti sa-mi spuneti si actul normativ unde este stipulat ... (vezi toată discuția)
Circulatie - examen scoala de soferi jitcadiana jitcadiana Buna ziua,am si eu o intrebare ca nu mai inteleg nimica...pana la urma daca iau sala la scoala de soferi si pic la traseu, trebuie sa mai dau iar sala?sau doar ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere - proba teoretica SirbuMihai SirbuMihai Salutare! Astazi am avut pentru prima data proba practica, pe care am picat-o. Intrebare este,cand ma pot duce sa dau din nou proba teoretica? Am inteles de la ... (vezi toată discuția)