buna ziua.rog in numele unui prieten de al meu daca ne poate lamuri cineva cum este posibil ca un judecator sa dee un asemenea verdict . soacra prietenului meu carea a avut doua fete a decedat, in timpul vietii atrait in concubinaj fara sa fi fost casatorita si apoi divortata cu un barbat.in urma decesului a ramas un apartament pe care concubinul ei l-a revendicat in instanta dupa un an de la decesul concubinei castigand in totalitate apartamentul desi apartamentul a fost cumparat de concubina sa din salariile ei compensatori cat timp el a fost in puscarie.precizez ca a plecat in puscarie cu mult inainte de cumparare si a venit mult dupa cumparare.argumentul doamnei judecator fiind ca oamenii mai merg si la puscarie dar ei au fost 30 de ani in concubinaj netinand cont de cele doua fete legitime a decedatei din prima casatorie si a carei sot de drept de care nu divortase traieste a dat castg de cauza concubinului. colegul si sotia lui traiesc in chirie cu doi copii iuntr-o garsoniera cu salariul sau de 650 de lei concubinul a venit din NORVEGIA unde spune ca munceste. rugam pe cineva sa ne lamureasca ce se poate face deoarece pe langa faptul ca doamna judecator a decis sa-i lase fara imobil a mai dispus sa-i dee si daune in valoare de 8500lei concubinului care i-a lasat fara drept de mostenire pe sotia si cumnata colegului . va multumim de intelegere
va multumesc din suflet pentru sfaturi dupa cum am spus cu notarul sant prieten foarte bun si a vrut din suflet si el sa ajute a cautat si cu siguranta de vanzare cumparare nu se pune problema de avocat dupa cum am spus din salariul lui nu -si permite singurul lucru am rugat un prieten jurist sa-i faca o contestatie de judecatoare nu ma mir nu este singurul ei caz de acest gen va multumesc
Hotărârea respectivă pare a fi absurdă...
Perioada de concubinaj nu poate constitui temei pentru a deveni moștenitor cu atât mai mult cu cât la moștenire sunt chemați copiii.
Deci sunt șanse foarte mari ca motivele pentru care s-a dispus prin acea hotărâre în sensul dobândirii casei de către concubin sunt altele. Ar fi foarte bine să citiți cu atenție hotărârea și mai ales motivarea ei, chiar de mai multe ori pentru a putea înțelege de ce s-a atribuit casa acelei persoane.
Nu e bine să judecați emoțional cauza, iar faptul că sunteți prieten cu un anume notar nu are nici o relevanță. Se putea încheia un act prin care să se transmită proprietatea casei concubinului încă din timpul vieții proprietarei, la oricare alt notar.
Deci, după părerea mea cel mai bine ar fi să citiți cu atenție hotărârea respectivă. Vă veți lămuri.
va multumesc pentru bunavointa dar spre regretul meu si acum si al domniilor voastre nu este singura hotarare de acest gen doamna judecator are o reputatie impecabila in asemenea hotarari prietenul meu notar a vrut din tot sufletul sa ajute prin toate resurse de care dispune fiind si el indignat de o asemenea absurditate mai ales ca sotul de drept tatal copiilor traieste si decedata este sau pana la deces a fost inca cununata iar la partaj au fost chemati de concubin caruia dupa cum am mentionat conform hotararii trebuie sa-i dee 8500lei daune tot ghinionul prietenului meu este ca are un salar mic doi copii si o sotie de intretinut iar concubinul vine din NORVEGIA cu bani si si-a permis un avocat care a jonglat toata magaria
Act neatacabil
elly80
Buna ziua! Doresc sa achiziționez un apartament pe numele meu,ce act nu poate fi atacat de către concubin si fratele meu? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)