avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 202 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DREPTUL UNUI COPROPRIETAR
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DREPTUL UNUI COPROPRIETAR

Buna ziua ,sunt coproprietar impreuna cu mama,sora si fratele asupra unui apartament,sora este plecata,fratele sta in apart,desi are casa de locuit la tara,eu nu am cheie de la apartament si nu pot intra in casa ,ce este de facut legal,pot vinde unui camatar partea mea de proprietate?
Cel mai recent răspuns: dovleacmihaela , utilizator 10:19, 2 August 2013
Calitatea de coproprietar nu acorda dreptul de proprietate exclusiva asupra unui spatiu anume bucatarie,baie din intreg apartamentul
Avand in vedere calitatea de coproprietar,singur ,nu puteti vinde
ca nu pot vinde am inteles,problema este ce fac eu am un bun si nu ma pot folosi de el
ba puteti vinde partea dvs de proprietate, iar noul proprietar daca accepta sa cumpare o cota ideala, n-are decat apoi sa iasa din indiviziune fata de neamul dvs.
Puteti cere si dvs fie integrarea in spatiu daca vreti sa locuiti, fie sa iesiti din indiviziune fata de mama si frate, sa cereti atribuirea bunului unuia din ei si sa va dea sulta pt cota dvs.
cautati sa va intelegeti cu ceilalti pentru iesirea din indiviziune> partaj voluntar la notar.
daca acestia nu pot/ doresc aceasta atunci va adresati instantei pt. iesirea din indivizune, astfel fratele, vrand-nevrand, va fi obligat la plata sultelor (suma corespunzătoare cotelor dvs. și a celorlalte coproprietare) și el va rămâne în apartament.
cămătăria nu a fost, nu este și nu va fi legală...e cel mai ... gest pe care îl puteți întreprinde.
sa cer in instanta iesirea din indiviziune? sau sa cer integrarea in spatiu exista o procedura ceva? multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Imobil mostenit- daca plec din imobil mai pot solicita cota mea? christian22 christian22 am mostenit o casa. suntem doi frati..locuim amandoi acolo. daca eu plec pot avea pretentii din casa legal? (vezi toată discuția)
Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Frații mei au înlocuit yalele la apartamentul moștenit de la părinți, în care doar eu am domiciliul. poate fi fapta lor violare de domiciliul și intrare prin efracție? Bobita3056 Bobita3056 Subsemnatul am domiciliul permanent legal intr-un apartament cu 3 camere mostenit de la parintii mei, cota mea de propietate e 1/2, de 7 ani locuiesc numai eu ... (vezi toată discuția)