avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna ziua! Va supun atentiei o speta: In luna ianuarie 2013 am incheiat un acord cu o banca. Banca fara sa ma notifice a renuntat unilateral la acest acord ( eu mi-am indeplinit obligatiile) si mi-a trimis actele pentru executare silita unui executor. Am facut contestatie la executare. Eu stiu ca pana la solutionarea cauzei executarea se suspenda. Va rog sa-mi precizati si mie baza legala pt ca se pare ca trebuie sa precizez eu aceste lucruri care desi sunt convins ca sunt cunoscute nu se aplica. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:57, 1 August 2013
Executarea silita nu se suspenda de drept.
Legea cere sa solicitati suspendarea executarii silite.
unde se poate cere suspendarea executarii?
La aceeasi instanta unde ati depus contestatia, in cadrul contestatiei, daca nu ati avut inca primul termen puteti face o cerere precizatoare. Daca ati avut primul termen, nu mai puteti cere suspendarea.
Daca aveti motive intemeiate in general nu prea se continua executarea silita.
Eu de multe ori nu cer suspendarea dar nici nu se mai misca nimic in privinta executarii...
daca nu am facut contestatie in anulare nu se mai poate suspenda?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare/contestatie in anulare aadynna aadynna buna ziua! s-a inceput executarea silita, iar titlul executoriu este o sentinta civila despre care nu am stiut ca exista, nu am fost citata niciodata, ... (vezi toată discuția)
Cum pot ataca in instanta? mdcc mdcc cum pot ataca o hotarare data de o judecatorie pentru incuviintare silita,deoarece a fost ceruta incuviintarea executarii silite la o alta judecatorie fata de ... (vezi toată discuția)