avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... De la 1 august sedinta de informare privind medierea ...
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

De la 1 august sedinta de informare privind medierea este obligatorie, altfel pierzi procesul chiar daca ai dreptate pe fondul cauzei

Buna dimineata.
De ieri sedinta de informare privind medierea este obligatorie. Daca nu prezinti in in stanta dovada ca ai facut sedinta de informare pierzi procesul indiferent ca ai dreptate pe fondul cauzei.
Vrea sa dau in judecata angajatorul care face in permanenta abuzuri si am fost ieri la un mediator.
Din cate stiu eu sedinta de informare este gratuita insa mediatorul mi-a cerut bani pentru 'deranj', ca 'consultatie', ca'informare', si i-am spus ca nu am bani si mi-a spus: atunci va gasiti alt mediator.
Am fost la alt mediator si acelas lucru: mi-a cerut spaga.
Unde sa ma mai duc? As dorii un raspun neevaziv.
În primul rând, dacă aţi fost întâi la avocat, iar acesta v-a spus: ,,dai şi tu ceva acolo,, , nu înseamnă că acel ,,ceva acolo,, înseamnă şpagă. Aşa aţi interpretat dvs. Mai înseamnă că domnul avocat ştia faptul că pentru invitarea angajatorului mediatorul poate percepe o sumă, respectiv scrisoarea recomandată care costă, consumabilele, timpul său. Odată prezente ambele părţi la şedinţa de informare, mediatorul va efectua informarea privind avantajele medierii în mod gratuit , fără a percepe onorariu.Onorariul se percepe doar dacă se semnează contract de mediere şi se plăteşte de ambele părţi, în mod egal, sau doar de una din părţi dacă acestea convin astfel. Onorariul se stabileşte prin negocire între mediator şi părţi şi poate fi unul absolut rezonabil, fără a fi unul fix, exagerat, aşa cum dezinformează unele publicaţii mai nou, scriind despre sume uriaşe, creând confuzie şi determinând justiţiabilii să vadă medierea ca pe o sperietoare. Realitatea este cu totul alta şi o veţi afla dacă nu veţi rămâne atât de înverşunat şi veţi încerca şi această alternativă.
Nu uitaţi că mediatorii se supun unor rigori ale legii, unui cod deontologic, ca şi avocaţii, şi nu-şi permit să încalce legea. Ca şi în mediul avăcăţesc pot exista încălcări, dar regula este, în ambele medii, respectarea legii şi buna credinţă.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator
medieribucuresti a scris:

V-am scris mai devreme sa ma contactati pe privat pentru informarea gratuita si ca nu va iau spaga. Nu am primit niciun mesaj, insa va continuati activitatea denigratoare in public. Sper insa ca cei care va citesc mesajele sa aiba inteligenta necesara sa isi dea seama ca sunteti ruda lui Pinochio. Daca o tineti asa s-ar putea sa va invite vreun coleg la o sedinta de informare privind medierea inainte sa va dea in judecata pentru daune.

Domnul medieribucuresti: mai intai ma invitati apoi imi dati in cap. S-ar putea sa am nevoie de dumneavoastra.
Este ireverentios modul dumneavoastra de adresare mai ales ca sunteti jurist.
Ceea ce am relatat eu este mult mai grav decat daca as fi ruda lui Pinochio, mai degraba mama Omida.
Este ceeasi problema cu spaga din sistemul sanitar unde serviciile medicale sunt pe gradis...sau nu mai sunt.
Poporul roman este foarte inteligent si stie ca aceasta spaga se va impananteni si in randul mediatorilor.
Iar daca am gresit sau am denigrat mediatori nu au decat sa dea in judecata site-ul avocatnet pentru ca permite libera exprimare si postarea unor supozitii care s-ar putea sa fie adevarate desii nu sunt mama Omida si nici Pinochio.
legally_aid a scris:

În primul rând, dacă aţi fost întâi la avocat, iar acesta v-a spus: ,,dai şi tu ceva acolo,, , nu înseamnă că acel ,,ceva acolo,, înseamnă şpagă. Aşa aţi interpretat dvs. Mai înseamnă că domnul avocat ştia faptul că pentru invitarea angajatorului mediatorul poate percepe o sumă, respectiv scrisoarea recomandată care costă, consumabilele, timpul său....

Aaaa....deci dau bani...desi totul este gratis. Aici am vrut sa ajung. Acuma dupa ce ca angajatorul ma umileste mai dau bani si pe la mediator.
Îmi pare rău că , din câte observ, nu reuşiţi să înţelegeţi ceea ce vi se explică .
codulmuncii a scris:

legally_aid a scris:

Aaaa....deci dau bani...desi totul este gratis. Aici am vrut sa ajung. Acuma dupa ce ca angajatorul ma umileste mai dau bani si pe la mediator.

Oricine stie ca nimic nu e gratis pe lumea asta, cu atat mai putin "totul". Ca sa incheiem subiectul, fac o "mediere" intre Dvs si profesia de mediator si va promit ca daca este cazul real nu va costa nimic, nici macar invitatia angajatorului la sedinta de informare. Asadar astept un mesaj concret in privat de la Dvs.

Alte discuții în legătură

Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)
Invitatie la informarea privind avantajele medierii anacami2 anacami2 Vreau sa dau in judecata fostul angajator pentru restituirea salaruulor neplatite.Binenteles cu mediere prealabila.Insa dna mediator a spus ca medierea este ... (vezi toată discuția)
Cat de gratuita este sedinta de informare asupra medierii? dyadina33 dyadina33 Buna seara, Va supun atentiei urmatorul aspect: Art. 2, alin 1^1 din Legea 192/2006, spune ca „dovada participarii la sedinta de informare privind ... (vezi toată discuția)