avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Forme legale pentru angajati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Forme legale pentru angajati

Buna ziua,
Detin o firma de curatenie si in acest moment intampin o problema legata de formele legale pentru angajati, si anume: pe langa angajatii cu CIM, as dori sa angajez/colaborez cu alte persoane (angajati) care sa lucreze doar 1-2 ore pe saptamana sau de 2 ori pe saptamana maxim. Cum pot sa colaborez cu aceste persoane? Exista o alta forma legala de a le incadra in firma in afara de CIM? Mentionez ca persoanele nu au PFA.
Cel mai recent răspuns: johndough , utilizator 09:02, 3 August 2013
Le faceti contract individual de munca (CIM) cu timp partial (cu 2 ore pe saptamana sau cum este nevoie).
@ johndough

II puteti folosi ca zilieri , conform Legii nr.52/2011. Raportul dintre zilier si beneficiar se stabileste fara Incheierea unui contract de munca.

@ tudorvaleriu

Va multumesc pentru raspuns, dar am cateva nelamuriri.
Care este salariul / remuneratia pentru un astfel de angajat (cu 2 ore pe saptamana) si care sunt obligatiile fiscale ale firmei angajatoare? Se platesc toate contributiile sociale (CAS, somaj, etc.) ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Eu am angajat personal cu 20 ore/luna (e si pt mine prima data cand fac acest lucru), intrucat am nevoie de angajati care sa lucreze doar in cadrul unor evenimente (nunti). Remuneratia am stabilit-o prin regula de 3 simpla in felul urmator:
Am luat situatia in care o luna are minim 19 zile lucratoare (152 ore)
152 ore...............800 lei
20 ore....................x lei
=> 20 ore = 107 lei (rotunjit)
In felul acesta stiu ca oricate zile lucratoare ar avea luna, eu am prevazut un salar mai mare sau egal cu salariul minim pe economie.

Cred ca similar procedati si dvs.
@ Loredana_84

Va multumesc pentru raspuns, este folositor dar trebuie sa imi cer scuze ca nu am precizat exact ce anume doresc sa aflu, si anume: Care ar fi salariul minim acceptat din punct de vedere legal? Daca lucreaza doar 2 ore/saptamana = 8 ore / luna, pot sa ii dau un salariu de 80 lei / luna (10 lei / ora) si sa fie legal ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 August 2013
Gabriela Pintea, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Salariu minim net pe economie ContSters290705 ContSters290705 cat este salariu minim net pe economie entru o persoana cu norma intreaga 48 ore /saptamana fara deductibiliati gen copii sau pers aflate in ... (vezi toată discuția)
Salariu andreeastef andreeastef buna seara,va rog frumos sa-mi spuneti cat reprezenta o ora de munca inainte de ultima majorare.multumesc (vezi toată discuția)
Salariul minim pe economie mihaela_1968 mihaela_1968 Buna ziua! As dori sa-mi spuneti si mie daca la calculul salariului minim garantat trebuie luate in calcul si tichetele de masa? Unde as putea gasi ... (vezi toată discuția)