avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Mutare bani din contul din trezorerie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Mutare bani din contul din trezorerie

trebuie sa intre o suma de bani in contul din trezorerie. inca nu am platit ce datorez statului, conform declaratiilor depuse in 24 luna ce a trecut.
datoria e mai mare decat suma de bani din trezorerie. exista vreo cale prin care sa pot muta banii din trez. in contul din banca, sau obligatoriu imi retin banii?
sau cel putin o parte din ei sa retina pt. impozitele datorate si o parte sa imi lase si mie.
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 16:20, 2 August 2013
Nu veti putea muta banii. Se va verifica daca aveti datorii restante.
nici daca ma duc la ei cu un stat de plata? eu chiar trebuie sa platesc salariile si nu imi ajung banii ce ii am.
mariaurell a scris:

nici daca ma duc la ei cu un stat de plata? eu chiar trebuie sa platesc salariile si nu imi ajung banii ce ii am.


Nu ati precizat ca e vorba de salarii in prima intrebare.

Ba da potrivit OUG 146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului:


(2) Operatorii economici sau alte persoane juridice împuternicite de aceştia vor utiliza sumele încasate în conturile deschise la unităţile Trezoreriei Statului, prevăzute la alin. (1), în următoarea ordine: pentru achitarea drepturilor de natură salarială, prin transferul sumelor aferente în conturile deschise la instituţii de credit, cu excepţia impozitelor şi contribuţiilor aferente acestora, pentru achitarea obligaţiilor către bugetul de stat şi celelalte bugete, şi, proporţional cu gradul de încasare, pentru plata facturilor recunoscute la plată de către contractorul general către subcontractori, iar sumele rămase disponibile pot fi virate în conturile deschise la instituţiile de credit ori pot fi utilizate pentru efectuarea de plăţi către furnizori sau creditori cu conturi deschise la Trezoreria Statului ori la instituţii de credit, cu condiţia ca asupra conturilor respective să nu fi fost înfiinţată poprire prin titluri executorii.


Norme metodologice:
6.2.1. Agenţii economici sau alte persoane juridice împuternicite de aceştia pot transfera în conturi bancare sumele rămase disponibile în soldul contului 50.69 "Disponibil al agenţilor economici", cu excepţia sumelor pentru achitarea drepturilor de natură salarială, numai după achitarea integrală a obligaţiilor către bugetul de stat sau către celelalte bugete.

6.2.3. Unităţile trezoreriei statului nu vor deconta ordinele de plată pentru trezoreria statului (OPHT), prin care agenţii economici sau alte persoane juridice împuternicite de aceştia dispun transferul în conturi bancare al sumelor indisponibilizate de organele fiscale, cu excepţia celor în care se precizează în mod expres că transferul se efectuează pentru achitarea integrală sau parţială a drepturilor salariale.



Adica daca aveti salarii de achitat chiar si partial veti putea folosi banii. Dar atentie ce declarati ca veti plati si ce platiti.
Ultima modificare: Vineri, 2 August 2013
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata din trezorerie darkvortex darkvortex Pe data de 03.01.2017 sa facut un transfer dintr-un cont de trezorerie al unei societati comerciale direct in contul curent bancar al societatii mele. Doresc ... (vezi toată discuția)
Cont trezorerie bizvo bizvo Buna ziua .Un S.R.L. isi poate plati furnizorii printr-un cont deschis la trezorerie? Multumesc. (vezi toată discuția)
Obligativitate prezentare facturi la decontarea cheltuielilor in trezorerie ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 Prin ce lege contabilii de primarii sunt obligati sa prezinte alaturat ordinului de plata si facturile care se deconteaza la Trezorerie. Pun acesta intrebare ... (vezi toată discuția)