avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 392 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... titlul de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

titlul de mostenitor

Buna ziua,
As dori sa stiu care sunt pasii pentru obtinerea titlului de proprietate in conditiile in care exista un certificat de mostenitor(mostenitori egali fiind 4 persoane).In urma cu ceva timp unul dintre ei a angajat un avocat si as dori sa stiu pentru ce se face imputernicirea avocationala de catre toti mostenitorii (sub pretextul ca sa ii reprezinte in instanta);pentru ce anume nu s-a specificat;as mai vrea sa aflu cam in cat timp de la semnarea imputernicirii avocationale se pot contacta mostenitorii sau daca ei mai sunt chemati in instanta?
Cel mai important as vrea sa aflu pasii care sunt urmatii de obicei pana la obtinerea titlului de proprietate.
Cu mii de multumiri
Cel mai recent răspuns: maria dinca , utilizator 12:44, 17 Martie 2009
Inteleg ca unul din mostenitori a angajat un avocat pentru un partaj pe cale judecatoreasca. Durata pana vor fi citati mostenitorii este mai scurta sau mai lunga de la instanta la instanta. Alt titlu de proprietate nu se elibereaza, hotararea judecatoreasca o sa tina loc de act de proprietate pentru fiecare mostenitor.
Buna ziua,
Multumesc pentru promtitudinea de care ati dat dovada si as dori sa va mai adresez cateva intrebari.Din raspunsul dvs am inteles ca nu se va dobandi in instanta un titlu de proprietate pe numele ficarui mostenitor deoarece exista deja certificatul de mostenitor.Parctic se urmareste stabilirea in instanta a cotelor ce corespund fiecarui mostenitor?Aceea hatarare judecatoreasca tine loc de act de proprietate asa cum ati specificat si dvs cu toate drepurile depline?Adica drept de folosinta sau de vanzare?As mai vrea sa stiu daca in urma acestui partaj care sunt costurile pentru fiecare mostenitor in parte ca banuiesc ca se vor imparti cheltuieleile de judecata.Si inca o intrebare as mai avea si anume ce presupune intabularea terenului pentru care se face partajul si care sunt tertipurile avocationale prin care se pot frauda mostenitorii pentru ca sunt convinsa ca ele exista la legile din Romania(exista posibilitatea ca ceilalti mostenitori sa nu fie chemati in instanta).:help:
Cudeosebita consideratie,
Maria Dinca
Cotele va sunt stabilite prin certificatul de mostenitor. Daca unul din mostenitori a cerut partajul, inseamna ca doreste iesirea din indiviziune (atribuirea in mod distinct a bunurilor).
Buna ziua,
La ce v-ati referit cand ati spus "atribuirea in mod distinct a bunurilor"?Care sunt pasii urmatori dupa obtinerea hotararii judecatoresti?
Multumesc,
Maria Dinca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune imputernicirea avocationala? maria dinca maria dinca Buna ziua, Mama impreuna cu cei 2 frati si mama lor sunt mostenitori ai unui teren,fiecare avand o cota de 1/4 din suprafata.In urma cu ceva timp unul dintre ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile in cazul uzacapiunii? maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa aflu mai multe informatii despre uzucapiune in situatia mea:Bunicul meu a cumparat in anul 1954 un teren cu chitanta(fara a se face act ... (vezi toată discuția)
Certificat mostenitor atesta sau nu titlul de proprietate? Ana_Maria_33 Ana_Maria_33 Buna ziua, As dori sa aflu si eu o parere legata de urmatoarea problema. Am obtinut prin mostenire un apartament impreuna cu fratele meu S-a facut o ... (vezi toată discuția)