avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce presupune imputernicirea avocationala?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce presupune imputernicirea avocationala?

Buna ziua,
Mama impreuna cu cei 2 frati si mama lor sunt mostenitori ai unui teren,fiecare avand o cota de 1/4 din suprafata.In urma cu ceva timp unul dintre frati a angajat un avocat(cred k pentru efectuarea partajului pe cale judiciara)si intr-o intalnire a celor 4 mostenitori cu avocatul acestia au semnat o imputernicire avocationala.
As dori sa stiu pentru ce se face aceasta imputernicirea avocationala (pentru ca avocatul nu a explicat )si daca in urma acestei imputerniciri paritle vor mai fi chemate in instanta(din cate stiu prezenta este obligatorie pentru a lua la cunostiinta hotararea judecatoreasca care va tine loc de titlu de proprietate).
Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Cudeosebita consideratie,
Maria Dinca
Cel mai recent răspuns: maria dinca , utilizator 13:37, 30 Martie 2009
Fara sa cunoastem continutul imputernicirii, este greu sa va spunem care sunt puterile acordate avocatului. Oricum, daca cei patru nu au incheiat un act de tranzactie (o intelegere cu privire la partaj, in temeiul careia instanta sa pronunte o hotarare de expedient), avocatul nu poate reprezenta toti coproprietarii copartajanti, deoarece, in lipsa tranzactiei, fiecare are in proces interese contrare.

Va trebui, prin urmare, sa cereti avocatului o copie a contractului de asistenta si reprezentare.
Nu au incheiat niciun act de tranzactie si daca puteti sa imi explicati ce fel de intelegere referitoare la partaj se poate face si ce inseamna "hotarare de expedient"?Sa inteleg ca avocatul va urmari doar interesul fratelui care l-a angajat?Avocatul poate face el prin imputernicirea avocatiala actul de tranzactie?
Cudeosebita consideratie,
Maria Dinca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de mostenitor maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii pentru obtinerea titlului de proprietate in conditiile in care exista un certificat de mostenitor(mostenitori ... (vezi toată discuția)
Care sunt procedurile in cazul uzacapiunii? maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa aflu mai multe informatii despre uzucapiune in situatia mea:Bunicul meu a cumparat in anul 1954 un teren cu chitanta(fara a se face act ... (vezi toată discuția)
Imputernicire avocatiala - lipsa calitatii de reprezentant? iuliamariana iuliamariana Va rog un sfat... Am pe rolul judecatoriei Ordonanta de plata OUG 119, debitorul si-a angajat avocat la termenul pe care l-am avut a depus intampinare si ... (vezi toată discuția)