avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Contabilitatea unei firme in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Contabilitatea unei firme in insolventa

buna ziua.sora mea are firma in insolventa.are un plan de insolventa facut de o doamna.planul a fost depus la finante si la creditorii unde are datorii.conform planului de insolventa a inceput sa plateasca trimestrial catre finante o suma de bani(la ceilalti creditori a achitat sumele).in luna iunie administratorul judiciar i-a spus sa nu mai plateasca nimic ca o baga in faliment.in acelasi timp primeste de la finante o hartie in care i se precizeaza ca are datorii si penalitati ,,la sursa,,.dupa multe cercetari sora mea a aflat ca planul de insolventa nu a fost aprobat de finante(dupa doi ani de cand a fost depus) deci penalitatile au mers in continuare.ea platind conform planului ,banii aceia s-au dus undeva la finante,dar acumuland o datorie noua(,,la sursa,,) care i s-a explicat ca este penala.este posibil ca acest plan de insolventa sa nu fie aprobat ,ea sa plateasca si totusi sa se trezeasca cu alte penalitati?unde a gresit?cine raspunde de asta?va multumesc din suflet.
Cel mai recent răspuns: valysa , utilizator 18:16, 4 August 2013
Un plan de reorganizare (asa se numeste) nu se depune la finante si la creditori ci se depune la Tribunal in procesul de faliment. Tribunalul este cel care aproba intrarea in reorganizare a societatii, si tine cont de aprobarea data de creditori care pot refuza planul in mod argumentat. Daca acest plan are deja 2 ani si s-a respectat asa cum a fost admis in instanta nu exista motiv pentru a se declansa procedura falimentului.
Nu inteleg partea cu " multe cercetari" pentru ca aprobarea sau neaprobarea planului nu este un secret, este clar specificata in dosarul de la Tribunal la care are acces si administratorul societatii ( sora dvs.).
Datoriile cu " stopare la sursa" pot fi datorii aferente salariilor, mai exact contributii la pensii, sanatate, somaj care nu au fost achitate, datorii inregistrate dupa declansarea falimentului, avand in vedere continuarea activitatii.
Vorbiti de administrator judiciar si avand in vedere faptul ca procedura are 2 ani eu spun ca planul este aprobat de instanta. Un plan de reorganizare este intocmit pentru maxim 3 ani deci nu exista motiv de faliment daca este respectat.
Sora sa verifice in dosarul de la Tribunal care este situatia reala a aprobarii planului si sa continue sa plateasca conform acestuia. In afara de respectarea platii conform planului mai trebuiau platite si datoriile nascute din continuarea activitatii.
Daca administratorul judiciar nu ii explica corect procedura si cere falimentul societatii se poate contesta in instanta cererea acestuia de declansare a falimentului.
Este mult de vorbit pe aceasta tema dar fara documente se pot face doar supozitii.
va multumesc! o sa ii spun surorii sa se intereseze de acest plan.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita esso esso in urma depunerii unei somatii de plata in tribunal sa obtinut un tilu executoriu . specificam ca firma impotriva caruia sa obtinut titlu executoriu este in ... (vezi toată discuția)
Cerere intrare in faliment facuta de catre creditor impotriva debitorului in timpul procedurii de reorganizare alexmartinescu alexmartinescu buna ziua.va rog,imi poate spune cineva felul in care sa redactez o asemenea cerere?debitorul nu mi a achitat de 4 luni salariul de cand a intrat in insolventa ... (vezi toată discuția)
Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara ... annnamm annnamm Imi puteti explica simplu ce inseamna cand o firma intra/declara insolventa totala ? Daca se intra in aceasta procedura inseamna ca datoriile vor fi sterse ... (vezi toată discuția)