avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pret neserios?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pret neserios?

Pretul dintr-un contract de v-c mai mic decat cel din precontract (inscris sub semnatura privata: cumparator, vanzator, agentie) poate fi considerat pret neserios? Daca da, precontractul poate fi folosit in instanta de agentie pentru demonstrarea pretului neserios?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: geo125879 , utilizator 07:49, 6 August 2013
Pretul neserios poate fi invocat numai de partile contractului. Agentia nu este parte.
Stimat forumst,

Mai mult decât atât, ceea ce arătați dvs reprezintă, în opinia mea, mai degrabă o negociere decât un preț neserios.

În Noul Cod Civil - prețul neserios (prețul fictiv) este definit ca fiind: într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare - Art. 1665.

Cam tot astfel se arăta și în doctrină : preţul este serios atunci când nu este derizoriu (infim), atât de disproporţionat în raport de valoarea lucrului vândut încât să nu existe preţ. Seriozitatea fiind o chestiune de fapt, este lăsată la aprecierea instanţei - F. Deak

Prin urmare, nu prea văd ce ați putea face, în sensul întrebării postate.

Cu stimă.
Multumesc pentru raspunsurile Dvs.
Ptr. dl. Andrei Griroriu, ultima fraza: eu nu incerc sa fac nimic, sunt cumparatorul. Agentia ma ameninta cu pretul neserios si denuntarea de fals in declaratii si evaziune fiscale.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
geo125879, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)
Cumparare casa legea 112 cozo_85 cozo_85 buna ziua ma numesc dumitru cosmin si impreuna cu sotia mea vrem sa cumparam o casa care este a soacrei mele. dansa mai bine de 5 ani se judeca cu sotul ei ... (vezi toată discuția)
Pret neserios fresh6789 fresh6789 Buna seara! Daca pretul platit pentru o casa este de 10 ori mai mic decat valoarea de piata a casei respective, poate fi considerat acesta ca neserios? ... (vezi toată discuția)