avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparare casa legea 112
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparare casa legea 112

buna ziua ma numesc dumitru cosmin si impreuna cu sotia mea vrem sa cumparam o casa care este a soacrei mele.
dansa mai bine de 5 ani se judeca cu sotul ei bineinteles fiind divortati pt casa.
in final sa ajuns la executor iar fostul sot va trebui sa ii plateasca daca bine voieste casa suma de 75000 ron.
el a refuzat la casa din motive ca nu are bani iar acuma soacra mea va trebui sa platesca cheltuieliile executorului in valoare de 1500 euro pentru a intra in posesia casei...
bun,acuma vine intrebarea....iam spus ca ii dau eu acei 1500 de euro pt a i se trece casa la nume numai daca mio trece mie pe nume?..si a fost deacord.
poate cineva sa conteste aceasta decizie a iei...de exemplu mai are o fata sau sa revina fostul sot ca vrea casa inapoi?...atata timp cat este pe numele meu...
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: andreigrigoriu , moderator 13:16, 23 Octombrie 2013
Stimat forumist,

Înțeleg că ați dori să cumpărați un imobil pe suma de 1500 Euro?

În acest caz, vă recomand să citiți cu atenție, art. 1665 alin 2 Cod Civil -Noul Cod - care prevede:

Preţul fictiv şi preţul derizoriu
...
(2) De asemenea, dacă prin lege nu se prevede altfel, vânzarea este anulabilă când preţul este într-atât de disproporţionat faţă de valoarea bunului, încât este evident că părţile nu au dorit să consimtă la o vânzare.


În teoria dreptului, se arată că reglementările Noului Cod civil dau un nou sens, mult mai amplu, acțiunii în resciziune, care este o acțiune în anulare prin care cel îndreptăţit să invoce leziunea ca viciu de consimţământ poate cere instanţei judecătoreşti desfiinţarea cu efect retroactiv a actului juridic lezionar.

Prin urmare, la cumpărarea unui imobil la un preț neserios, puteți avea reale probleme juridice, în viitor.

Cu stimă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret neserios? geo125879 geo125879 Pretul dintr-un contract de v-c mai mic decat cel din precontract (inscris sub semnatura privata: cumparator, vanzator, agentie) poate fi considerat pret ... (vezi toată discuția)
Pret neserios fresh6789 fresh6789 Buna seara! Daca pretul platit pentru o casa este de 10 ori mai mic decat valoarea de piata a casei respective, poate fi considerat acesta ca neserios? ... (vezi toată discuția)
Bună seara. se poate face vânzare cumpărare între parinti ... Leea91 Leea91 Bună seara. Se poate face vânzare cumpărare între parinti și copil, părintii sunt lucizi,tineri și vor sa ii facă act de vânzare cumpărare dar nu la ... (vezi toată discuția)