avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident rutier

o persoana loveste un copil de 8 ani in zona trecererii de pietni. Unii martori declara ca soferul avea verde, altii ca avea galben.
Copilul nu a patit nimc. Soferul implicat in incident a transportat copilul la spitalul de urgenta pentru investigatii, acesta fiind externat dupa 2 ore in care au fost efectuate o serie de examene medicale.
parintii copilului nu au depus plangere impotriva soferului, fiind depasit si termenul de 60 de zile de la accident.
De ce sanctiuni este pasibil soferul? De la politie i s-a spus ca nu are importanta faptul ca parintii nu au depus plangere si ca fiind vorba despre un copil implicat in incident, familia copilului va fi trimisa de Politie catre IML in momentul in care vor fi chemati pentru declaratii (pana la acest moment familia copilului nu a fost chemata la Politie desi au trecut mai bine de 2 luni de la incident).
Cum trebuie procedat in acest caz?
Care sunt pasii de urmat?
Ms
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:41, 5 August 2013
Puteti angaja avocat sa se intereseze de dosar.
Probabil ca nu veti mai avea permis daca a fost ridicat decat la finalizarea dosarului.
Daca e nevinovat ar trebui sa aiba permisul.
Daca nu a fost depusa plangere in termenul de 60 de zile de la data cunoasterii autorului accidentului nu se va intampla nimic. Cei de la politie l-au dezinformat pe sofer in privinta faptului ca fiind vorba de un copil nu are importanta ca parintii nu au depus plangere, nu are importanta daca era vorba de un copil sau un adult, nu exista aceasta diferentiere.
Daca sunt mai putin de 10 zile de ingrijire medicala raspunderea penala este inlaturata iar datorita faptului ca copilul a fost a fost externat dupa 2 ore se intelege ca nu pot fi mai mult de 10 zile de ingrijere medicala.
Cel mai probabil soferul va primi NUP si o suspendare de 90 de zile ptr neacordare de prioritate la trecerea de pietoni, in anumite conditii se poate cere reducerea la 30 de zile cu custinerea testului 13/15.

oug195
Art.103. - (1) Suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule se dispune:
c) pentru o perioadă de 90 de zile când fapta conducătorului de autovehicul sau tramvai a fost urmărită ca infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice, precum şi în cazul accidentului de circulaţie din care a rezultat decesul sau vătămarea corporală a unei persoane şi instanţa de judecată sau procurorul a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărire penală sau încetarea urmăririi penale, dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neinceperea urmaririi penale lucitheman lucitheman ce se intampla cu permisul de conducere retinut pt conducere in stare de ebrietate daca se da nup (vezi toată discuția)
Accident rutier - consecinte sergiu1988 sergiu1988 ieri am fost implicat intr-un accident rutier... o femeie a pus piciorul pe trecerea de pietoni... eu am venit cu motocicleta... aveam cam 50 km pe ora.. ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat radutibi radutibi buna ziua.am avut un accident cu victima (prietena mea si nu a depus plangere). Din cauza cetii si a fumului nu am mai vazut nimic si am intrat pe contrasens ... (vezi toată discuția)