avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - consecinte

ieri am fost implicat intr-un accident rutier... o femeie a pus piciorul pe trecerea de pietoni... eu am venit cu motocicleta... aveam cam 50 km pe ora.. mi-am dat seama ca nu pot sa o evit,... am tras stanga.. am franat,,, am derapat si am cazut.. si din cazatura am lovit-o cu piciorul meu sau cu roata pe ea,, am lovit-o la titbie.. a fost la spital.... de acolo i-a spus k nu are fractura... si i-a dat drumul seara acasa.... am vorbit cu ea .. a zis ca nu are pretentii ca nu vrea sa ajungem la judecata.. ce trebuie sa fac in continuare? trebuie sa o duc eu pe ea la politie sa dea declaratie.. sau o cheama politia.... presupun ca mi s-a deschis si dosar penal... dar o data ce da declaratie k nu are pretentii.. se inchide dosarul penal?? cum trebuie sa procedez? eu vreau sa stiu daca dupa toate astea raman cu cazier.. sau alte probleme juridice?
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 15:12, 23 Mai 2012
Vă recomand să mergeţi la notariat şi să-i achitaţi o sumă rezonabilă de bani, iar aceasta să dea o declaraţie că nu mai are pretenţii de la dvs.în legătură cu accidentul.
dar odata data declaratia de persoana vatamata in care spune ca nu are pretentii... dosarul penal se incheie??? sau se anuleaza? ce se intampla cu el?

Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
sergiu1988, utilizator
dacă nu depune plângere pentu vătămare corporală în timp de 60 de zile, de la data accidentului probabil veţi primi o amendă administrativă.
de ce "presupuneti" ca vi s-a deschis dosar penal ? nu ati declarat accidentul ?
pana in 10 zile de ingrijire medicala nu se incepe urmarirea penala.

acum depinde ce a declarat persoana accidentata la spital si modul cum a ajuns la spital.

daca a declarat ca a fost lovita in urma unui accident de circulatie personalul medical este obligat sa anunte organele de politie.

daca nu ati declarat accidentul se complica problema.

Art.77. – (1) Conducătorul unui vehicul implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii unei persoane este obligat să ia măsuri de anunţare imediată a poliţiei, să nu modifice sau să şteargă urmele accidentului şi să nu părăsească locul faptei.

(3) Este interzis oricărei persoane să schimbe poziţia vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat moartea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, să modifice starea locului sau să şteargă urmele accidentului fără încuviinţarea poliţiei care cercetează accidentul.

Art.89. - (1) Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto aflat în procesul de instruire sau de examinatorul autorităţii competente aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane ori dacă accidentul s-a produs ca urmare a unei infracţiuni, fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei, se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani.
(2) Cu pedeapsa prevăzută la alin.(1) se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
(3) Nu constituie infracţiune fapta conducătorului de vehicul care, în lipsa altor mijloace de transport, el însuşi transportă persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului.

Art.91 – Neîndeplinirea de către unitatea de asistenţă medicală autorizată care a efectuat examenul de specialitate a obligaţiei de a comunica poliţiei rutiere faptul că o persoană a fost declarată inaptă pentru a conduce un autovehicul sau tramvai, dacă s-a produs un accident de circulaţie care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, ca urmare a afecţiunilor medicale ale conducătorului de vehicul, se pedepseşte cu amendă.
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
cyan, moderator
fetei i+a dat drumul de la spital in seara accidentului.... am declarat accidentul... a venit politia.. nu am baut.... in afara de accident nu am facut nimic gresit...am vorbit astazi cu fata... a zis ca nu vrea nimic... nu vrea sa se ajunga la tribunal... sper sa fie totul ok
Ultima modificare: Marți, 22 Mai 2012
sergiu1988, utilizator

Alte discuții în legătură

Accident la trecerea de pietoni - victima doreste o suma mai mare de bani bm41 bm41 in data de 25ale lunii circulam pe un bulevard in localitatea unde domiciliez.la o trecere de pietoni,am orpit,in fata mea aflandu-se un alt autoturism care ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victimă nedeclarat. ce se poate întâmpla dacă până la urmă victima ajunge la spital? zenmi zenmi Buna ziua!Va rog sa mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care o persoana conducator de utilaj agricol(caruta) a fost implicat intr un accident cu un ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul suspendat si fuga de la locul accidentului alex877 alex877 buna ziua ! as dori sa stiu care ar putea fi pedeapsa pentru faptele acestea si cat dureaza drumul dosarului de la procuror pana in instanta? cu multa stima ... (vezi toată discuția)