avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru rovinieta din anul 2010
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru rovinieta din anul 2010

Buna ziua! Am si eu o situatie pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv.
Tocmai am primit o notificare pentru ca nu as fi platit o amenda din anul 2011 pentru o contraventie savarsita in anul 2010.
Procesul verbal a fost incheiat in 23.03.2011 pentru ca as fi circulat in 29.10.2010 fara rovinieta.
Prooblema este ca in ianuarie 2010 (ca in fiecare an ) am achitat la o benzinarie taxa de rovinieta pentru un an.
Deci pe data de 29.10.2010 aveam rovinieta.
Problema este ca nu stiu cum as putea dovedi ca am avut-o din moment ce atunci nu erau acestea electronice si bineinteles ca eu nu mai am copia ei dupa atata timp.
Am sunat acum la benzinaria unde cred ca am facut-o dar mi s-a spus ca ei nu tin arhiva decat 2 ani.
Imi poate spune cineva cum trebuie sa procedez in cazul asta?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: samyta , utilizator 09:52, 25 Iunie 2014
In instanta va trebuii sa dovedeasca ei ca nu ati detinur rovignieta + ca va trebuii sa explice cum de dumneavoastra doar acum dupa x ani ati aflat de aceasta amenda ... adica sa faca dovada ca vau expediato (conirmare de primire) in termenul stabilit de lege ...
Pe langa faptul ca nu am primit p.v. de contraventie, am constatat ca pe procesul verbal de afisare a p. v de contraventie la domiciliu, numarul blocului in care locuim este trecut gresit in sensul ca nu este 49D asa cum este in buletin ci D49. La prima vedere nu pare a fi o mare greseala daca langa blocul nostru nu ar fi unul D49, dar care figureaza pe alta strada....., iar cel care semneaza la rubrica martor la afisarea p.v. la domiciliu nu are nici o data de identificare in afara de "Constantin M. din localitatea Cornetu".

Procesul verbal este (parerea mea) tardiv intocmit si comunicat
www.avocatnet.ro/content/art...

cititi art. 25. PV-ul a fost intocmit in 2011, comunicat acum. Daca sunteti sigur ca acest PV nu v-a fost adus la cunostinta pana acum, conteastati PV-ul in temeiul acestui articol.
Situatia dvs se poate simplifica favorabil, doar daca reusiti sa faceti dovada ca la data de 29.10 2010, detineati rovinieta valabila, altfel sansele de castig sunt minime.Procesul verbal a fost intocmit in termen, iar procedura de aducere la cunostinta prin afisare domiciliu, este si ea corecta. Faptul ca ati fost notificat, arata ca CNADNR, parcurge prima etapa in vederea executarii silite, la care atentie vor fi adaugate si cheltuielile cu executorul judecatoresc !
Va trebui sa rezolvati situatia cat mai repede.Greseala de redactare de care vorbiti, sau lipsa unor date despre martor nu va vor ajuta in instanta..In opinia mea este tardiv si termenul pentru formularea contestatiei, pt ca oficial, acesta v-a fost adus la cunostinta, fapt pentru care s-a intocmit procesul verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare.
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
mayer, utilizator
Executare silita la ce?! Faptul ca ACUM in 2013 aflu ca as fi primit in 2011 un proces verbal de contraventie prin afisare la domiciliu este corect? Adica si eu pot veni sa spun ca v-am lasat in cutia postala un bilet....daca nu l-ati gasit e problema dumneavoastra...acum eu va "execut silit" chiar daca acum aflati pentru care motiv, nu mi se pare deloc corect.Cum am ridicat acum acea recomandata cu notificarea as fi ridicat-o si atunci daca ar fi venit,dar nu s-a intamplat asa.
Iar in ceea ce priveste dovada existentei rovinietei normal ca nu o mai pot face pentru ca au trecut deja aproape 3 ani.
La benzinariile (pe unde m-am gandit ca as fi facut-o la inceputul anului 2010) am sunat si mi s-a spus ca arhiva nu este pastrata decat 2 ani.
Este ca si cand as cauta "un ac in carul cu fan".
Poate, daca as fi aflat la momentul potrivit, as fi putut dovedi ceva sau poate achitam la jumatate si nu ma mai oboseam deloc.
Dar asa pentru care motiv sa le dau dreptate?

Alte discuții în legătură

Viciu comunicare proces verbal de contraventie chans chans Am primit un \"Proces verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare a procesului verbal de constatare a contraventiei\" insotit de o amenda pentru ... (vezi toată discuția)
Contestatie titlu executoriu - amenzi rovinieta lauradumitrescu lauradumitrescu Buna ziua, Am primit de la ANAF Directia taxe si impoyite un titlu executoriu in valoare de 1500lei reprezentand amenzi contraventionale-rovinieta. Nimic ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta tebaatusasula tebaatusasula Buna ziua, Am primit astazi o instiintare privind urmarirea silita impotriva mea. Pe scurt o amenda de rovinieta din 2012 primita in astazi 16.04.2015. Pe ... (vezi toată discuția)