Buna ziua! Am si eu o situatie pe care nu stiu cum as putea sa o rezolv.
Tocmai am primit o notificare pentru ca nu as fi platit o amenda din anul 2011 pentru o contraventie savarsita in anul 2010.
Procesul verbal a fost incheiat in 23.03.2011 pentru ca as fi circulat in 29.10.2010 fara rovinieta.
Prooblema este ca in ianuarie 2010 (ca in fiecare an ) am achitat la o benzinarie taxa de rovinieta pentru un an.
Deci pe data de 29.10.2010 aveam rovinieta.
Problema este ca nu stiu cum as putea dovedi ca am avut-o din moment ce atunci nu erau acestea electronice si bineinteles ca eu nu mai am copia ei dupa atata timp.
Am sunat acum la benzinaria unde cred ca am facut-o dar mi s-a spus ca ei nu tin arhiva decat 2 ani.
Imi poate spune cineva cum trebuie sa procedez in cazul asta?
Eu asa am inteles de la dvs, ca ati primit o notificare, impreuna cu copia procesului verbal de constatatre a contraventiei dar "aveti" si un exemplar din procesului verbal de indeplinire a procedurilor, ( despre care nu ne spuneti cum l-ati primit !)in care sunt si greseli de redactare...
Daca este asa, atunci sunteti in situatia descrisa mai sus. Repet: oficial ati fost instiintat, sunteti bun de plata, iar CNADNR a inceput procedura de executare silita, situatia este la nivel national, nu sunteti singurul, iar CNADNR prin structurile sale de specialitate ( avocati, juristi....) stie foarte bine ce au de facut.
Daca presupunerea mea este eronata si dvs abia acum ati primit procesul verbal, aveti castig de cauza, insa ma indoiesc. Ramne ca timpul sa confirme sau nu cele spuse !
Da...acum mi-am dat seama ca nu v-am mai spus si restul...Dupa ce am primit prin posta cu recomandare "Notificarea"de la CNADNR, am mers la Directia taxe si impozite pentru a vedea de ce in acesti aproape 3 ani aceasta amenda nu mi-a aparut nici in impozit (cel putin aflam de ea mai devreme).Acolo am constatat ca exista acel proces verbal insotit de procesul verbal de afisare la domiciliu si am luat o copie a lor.(iar cei de la impozite spun ca au afisat-o in informarea din anul 2012).
Povestea este mai complicata pentru ca acum am mai depistat si niste probleme legate de faptul ca nu am mai primit de cativa ani acea informare fiscala de la directia taxe si impozite in care trebuia sa fie mentionata si aceasta amenda si mai mult de atat nici masina nu mai figureaza in impozitul meu ( cu toate ca in acte este), ci in impozitul sotiei, dar asta nu mai este problema CNADNR-ului.
Dar nu putem spune ca am fost instiintat, pentru ca nu am primit nimic recomandat in tot acest timp pana la aceasta notificare, iar procesul verbal de afisare putea foarte bine sa fie completat la sediu pentru ca nu contine nimic concret, nici macar un numar de inregistrare nu are sau numele complet al martorului care ar fi asistat la operatiunea de afisare la domiciliu.
Inchipuiti-va in fata instantei ca sunteti invitat sa demonstrati ca nu ati luat la cunostinta, cum veti dovedi ?, chiar daca prin absurd veti starni compasiunea completului de judecata, asta pe de o parte, iar de partea cealalta, CNADNR cu procesul verbal de indeplinire, valabil, chiar daca nu va vine sa credeti, iar primaria cu dovada afisarii in informarea pe 2012. Cum credeti ca se va inclina balanta ?! Mai retineti ca amenzile nu se inscriu in impozitul datorat primariei pentru mijloace de transp, cladiri, terenuri....Nu vreau sa va descurajez, apelati la serviciile unui avocat. Totusi, 28 euro (presupun) nu ar fi pre mult, aceasta valoare nu se majoreaza , dar daca veti fi execuatt silit, costurile vor creste.
N-as vrea sa va las impresia ca sunt avocatul, sau angajat CNADNR, va spun toate acestea, ca unul care m-am "imbogatit" cu un numar de 19 asemenea pv, exact din perioada 2010, si exact pe procedura decrisa de dvs. Pe toate le-am contestat, si pe toate le-am pierdut.
Va inteleg frustrarea, si cu siguranta putem discuta la nesfarsit de ce este legea construita astfel, dar nu cred ca va ajuta.
Am revenit cu solutionarea problemei mele.
Am depus plangerea, am explicat faptul ca acel proces verbal de afisare la domiciliu este intocmit cred ca din biroul CNADNR si nu la fata locului, adica in fata cutiei postale unde ar fi trebuit sa ajunga procesul verbal de constatare a contraventiei si am avut castig de cauza.
Din cate am inteles, sentinta poate fi contestata de CNADNR in 30 de zile.
Ramane sa completez dupa trecerea celor 30 de zile.
Felicitari !
Din curiozitate va intreb, ati castigat doar pe baza afirmatiilor facute si descrise in posturile anterioare, sau au fost si vicii de procedura legate de existenta a 2 impozite de care vorbiti ( al dvs si altul al sotiei)
Puteti posta parte din hotararea judecatoreasca, motivarea instantei ?!