avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie a sotului meu refuza sa-si schimbe numele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie a sotului meu refuza sa-si schimbe numele

Buna ziua. Sotul meu actual a fost casatorit pana in 2011, apoi a divortat. Pe actul de divort scrie clar ca sotia revine la numele anterior. In schimb ea continua sa il foloseasca. Nu si-a schimbat buletinul. Ce este de facut pentru a o determina sa-si schimbe buletinul, implicit numele?
Eu cred ca se afla in ilegalitate. Corect?
Numele nu si-l poate schimba ci a decis Instanta deja ca va purta numele de dinainte de casatorie, probabil. Trebuie sa isi schimbe actele de identitate, in care sa fie mentionat numele.

pe dvs. de ce va deranjeaza asta ? Ce drept va incalca? Daca nu isi schimba actele, nu inseamna ca nu este divortata de actualul dvs sot. E doar al dvs.
Nu imi incalca nici un drept mie personal. In schimb stiu ca este obligatoriu ca in termen de nu stiu cate zile de la divort sa-si schimbe actul de identitate.
Problema este ca doamna foloseste numele pentru credite bancare, apoi da numarul de telefon al sotului meu. Se creaza o confuzie atunci cand cei de la banca cer sa vorbeasca cu doamna "X". Astfel imi creaza o stare de disconfort.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
ContSters256287, utilizator
Daca ia credite bancare, folosindu-se de un nume fals, este infractiune. Poate ca le-a luat inainte de divort, impreuna co fostul sot, actualul dvs sot.
Va multumesc pentru raspuns. Creditele sunt facute dupa data divortului. Asta din ce am putut afla de la banca.
Numai de bine!
câte credite poți lua-n doi ani? probabil, doar unul. disconfortul, dacă-i să judecăm după scenariul ăsta e neglijabil în comparație cu ce probabil ar putea păți doamna care minte că-i căsătorită pentru a un obține un credit mai avantajos.
am mari îndoieli că băncile pot fi prostite atât de ușor.
probabil sunteți ușor vexată de tupeul celeilalte.
dacă vă gândiți bine, vă veți da seama că nu există motive serioase să vă pierdeți timpul.
cum vă sună ...bună ziua, am venit s-o reclam pe fosta nevastă a lu bărbati-mio că nu și-a schimbat actele?! auch!

Alte discuții în legătură

Recunoasterea divortului din spania helena71 helena71 buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararilor judecatoresti Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua . am si eu urmatoarea speta : doi cetateni romani divorteaza . ea are resedinta in austria si mandateaza un avocat sa o reprezinte ( in 1997 ) . ... (vezi toată discuția)
Vreau sa anulez luarea in spatiu a unei persoane queenimob queenimob Fiul meu a fost casatorit si impreuna cu sotia au locuit intr-un apartament al meu.Dupa divort,fosta sotie si-a pastrat numele fiului meu.Vreau sa stiu cum ... (vezi toată discuția)