Buna ziua. Sotul meu actual a fost casatorit pana in 2011, apoi a divortat. Pe actul de divort scrie clar ca sotia revine la numele anterior. In schimb ea continua sa il foloseasca. Nu si-a schimbat buletinul. Ce este de facut pentru a o determina sa-si schimbe buletinul, implicit numele?
Eu cred ca se afla in ilegalitate. Corect?
Instantele fac comunicari la starea civila cu schimbarile de nume dupa ce sentintele raman definitive si irevocabile iar apoi se actualizeaza baza de date nationala a persoanelor. ''Fosta'' figureaza in baza cu obligatia de a-si schimba numele.
@Cris3232
Mai simplu ar fi, daca ii stiti adresa, sa faceti o reclamatie la politie, la care sa anexati o copie a sentintei de divort, in care sa scrieti ca nu respecta hotararea judecatoreasca (nu si-a schimbat numele) . Sectoristul care raspunde de zona in care locuieste va trebui sa verifice reclamatia dvs. si ii va pune in vedere sa intre in legalitate.
Cris3232
v-am spus doar că mie-mi sună aiurea să merg la poli?ie sau la tribunal ca să-l reclam pe unul că nu ?i-a schimbat buletinul doar fiindcă m-au deranjat de două ori cu telefoanele de la bancă.
personal, consider că o atare atitudine ar fi justificabilă în condi?iile în care faptele femeii mi-ar aduce reale prejudicii. prejudicii care vor trebui, de asemenea, probate.