avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Fosta sotie a sotului meu refuza sa-si schimbe numele
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Fosta sotie a sotului meu refuza sa-si schimbe numele

Buna ziua. Sotul meu actual a fost casatorit pana in 2011, apoi a divortat. Pe actul de divort scrie clar ca sotia revine la numele anterior. In schimb ea continua sa il foloseasca. Nu si-a schimbat buletinul. Ce este de facut pentru a o determina sa-si schimbe buletinul, implicit numele?
Eu cred ca se afla in ilegalitate. Corect?
Instantele fac comunicari la starea civila cu schimbarile de nume dupa ce sentintele raman definitive si irevocabile iar apoi se actualizeaza baza de date nationala a persoanelor. ''Fosta'' figureaza in baza cu obligatia de a-si schimba numele.

@Cris3232
Mai simplu ar fi, daca ii stiti adresa, sa faceti o reclamatie la politie, la care sa anexati o copie a sentintei de divort, in care sa scrieti ca nu respecta hotararea judecatoreasca (nu si-a schimbat numele) . Sectoristul care raspunde de zona in care locuieste va trebui sa verifice reclamatia dvs. si ii va pune in vedere sa intre in legalitate.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
gi-jane2, moderator
Cris3232
v-am spus doar că mie-mi sună aiurea să merg la poli?ie sau la tribunal ca să-l reclam pe unul că nu ?i-a schimbat buletinul doar fiindcă m-au deranjat de două ori cu telefoanele de la bancă.
personal, consider că o atare atitudine ar fi justificabilă în condi?iile în care faptele femeii mi-ar aduce reale prejudicii. prejudicii care vor trebui, de asemenea, probate.
Ultima modificare: Marți, 6 August 2013
gi-jane2, moderator
presupun ca are alt CNP decat al dumneavoastra, si il foloseste pe al sau in relatia cu banca. puteti sta linistita.
Lara 12, intrebarea era alta, nu daca va suna aiurea. :)
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri.
Declar topic inchis.
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
ContSters256287, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea divortului din spania helena71 helena71 buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea hotararilor judecatoresti Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua . am si eu urmatoarea speta : doi cetateni romani divorteaza . ea are resedinta in austria si mandateaza un avocat sa o reprezinte ( in 1997 ) . ... (vezi toată discuția)
Vreau sa anulez luarea in spatiu a unei persoane queenimob queenimob Fiul meu a fost casatorit si impreuna cu sotia au locuit intr-un apartament al meu.Dupa divort,fosta sotie si-a pastrat numele fiului meu.Vreau sa stiu cum ... (vezi toată discuția)