avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Speta: Instanta a dat mai mult decat s-a cerut?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Speta: Instanta a dat mai mult decat s-a cerut?

Reclamanta X introduce cere de chemare in judecata impotriva societatii la care lucreaza.In cererea introductiva aparatorul acesteia trece capete de cerere dupa cum urmeaza : 1.-plata ore suplimetare 2012(tot anul)
2.-plata zile lucrate sambata si duminica 2011 (atentie nu s-au cerut ore suplimentare 2011).
S-au admis urmatoarele probe : inscrisuri,martori si expetriza contabila.
In sedinta publica la data X aparatorul reclamantei la stabilirea obiectivelor expertizei contabile isi da seama ca a omis trecerea capatului de cerere privind plata orelor suplimentare pt anul 2011 si face urmatoarea precizare : " In cazul in care se va numi un expert contabil sa aiba in vedere pontajele si statele de plata de la dosarul cauzei"(acestea fiind depuse de societate pe anii 2011-2012 ).Aparatorul reclamantei propune obiectivele expertizei printre care si urmatorul obiectiv : " sa se calculeze de expertul contabil orele suplimentare rezultate din fisele de pontaj de la dosar si de la societate".
Instanta admite toate obiectivele aparatorului reclamantei.Exepertul stabileste ca au fost efectuate ore suplimetare aferente anilor 2011-2012.
In judecarea fondului aparatorul reclamantei cere admiterea actiunii asa cum a fost formulata precum si omologarea raportului de expetriza.Instanta omologheaza raportul de expertiza contabila.
1.Cum poate admite instanta aceste sume de bani daca in cererea introductiva nu apare si capat de cerere pentru orele supimentare aferente anului 2011?
2.Se poate spune ca instanta a dat mai mult decat s-a cerut?
3.Se poate spune ca afirmatia verbala inaintea stabilirii obiectivelor de catre aparatorul reclamantei se considera o alta cerere(incidentala,conexa etc.) ducand in consecinta la stabilirea obiectivelor expertizei?
Spuneti ca:

In cererea introductiva aparatorul acesteia trece capete de cerere dupa cum urmeaza : 1.-plata ore suplimetare 2012(tot anul)
2.-plata zile lucrate sambata si duminica 2011 (atentie nu s-au cerut ore suplimentare 2011).


De ce credeti ca zilele de sambata si duminica lucrate in 2011 nu sunt ore suplimentare?

1.Cum poate admite instanta aceste sume de bani daca in cererea introductiva nu apare si capat de cerere pentru orele supimentare aferente anului 2011?
Nu sunt ore suplimentare ptr. ca munca in zilele de sambata si duminica este platita prin adaugarea unui spor la salariu.Spun asta pentru ca a existat si un obiectiv privind plata in zilele de sambata si duminica iar expertul a stabilit si pentru acest obiectiv o suma de bani separata de primul obiectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiective expertiza contabila - plata drepturilor banesti mihami mihami Buna ziua! Am deschis o actiune impotriva angajatorului si are ca obiect [b]plata drepturilor banesti reprezentand sporul de 100% pentru munca prestata in ... (vezi toată discuția)
control judiciar gresit din partea curtii de apel. FRD FRD Va supun atentiei urmatoarea speta.Instanta de fond admite proba cu expertiza contabila si stabiliste urmatorul obiectiv: a) expertul sa stabileasca daca au ... (vezi toată discuția)
Cerere incidentala? law99 law99 Propunerea verbala de catre reclamant a unui obiectiv al expertizei contabile ce nu apare ca si capat de cerere in cererea introductiva si este admis de catre ... (vezi toată discuția)