avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 369 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA anulat
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA anulat

Firmei i-a fost anulat codul de tva cu data de 01.08.2012 pentru nedepunere deconturi. Din pacate am depus 099 dupa cele 180 de zile, am facut toate demersurile necesare, a trecut o luna in ca nu am primit raspuns de la finante.
Am de facut urgent o vanzare luna aceasta, si as vrea sa stiu in cazul in care raman cu tva anulat, cum facturez vanzarea terenului cu sau fara tva. Am gasit variante in care trebuie sa facturez cu tva, si depun 311, dar cumparatorul va avea dreptul sa isi deduca tva-ul? Asta ma nelinisteste... daca cumparatorul are drept sau nu de deducere tva in cazul in care cumpara de la o societare al carei cod de tva este anulat.
Cel mai recent răspuns: felisana , utilizator 09:14, 7 August 2013
Pana la comunicarea inregistrarii ca platitor de TVA, veti factura fara TVA. Mai insistati la fisc, pentru ca este posibil sa primiti comunicarea de inregistrare cu o data din urma.
Daca ati depus dupa trecerea celor 180 de zile cu siguranta nu mai obtineti calitatea de platitor de tva , va spun din experienta , eu am depasit cu o saptamana termenul si nici macar nu mi-au mai primit declaratia , m-au respins categoric.
Conform ordinului 1436/28.09.2012 termenul de 180 de zile este valabil doar daca ti-a fost anulat TVA in baza art.153 alin. 9 lit. e ( deconturi pe zero), pentru restul nu este specificat un termen anume de depunere al 099. Mie mi-a fost anulat pe lit. c ( firma inactiva), am reactivat-o, pe urma am mers cu 010 sa ma inscriu in vector TVA si m-a trimis la plimbare, sa revin cu 099 pe lit. c. Ieri a fost colegul la finante sa se intereseze, dar habar nu au de nimic, ca cica daca firma e reactivata te inscrie din oficiu in TVA. Ha ha! chiar asa? pe decizia de reactivare imi scrie clar ca trebuie sa ma inregistrez eu in scopuri de tva, dar ideea e ca nimeni nu stie ce declaratie trebuie depusa. Culmea prostiei din nou....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 311 felisana felisana Buna ziua! De la 01.08.2012 firmei i-a fost anulat codul de tva. Nu am depus formularul 099 in cele 180 de zile legale. Prin urmare vanzarile le facturez ... (vezi toată discuția)
Anulare cod de inregistrare in scopuri de tva Iordache  Victoria Ioana Iordache Victoria Ioana Pentru o firma care are codul de TVA anulat din oficiu pt motivul ca nu a depus decontul doua trimestre consecutiv incepand din 1 februarie are urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Anulare inregistrare tva pelihaci pelihaci Buna ziua, O firma careia i s-a anulat inregistrarea in scopuri de TVA deoarece nu a depus 2 deconturi consecutive de TVA, incepand cu data de 01.08.2012, a ... (vezi toată discuția)