avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Datorie comunicata dupa 3 ani
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Datorie comunicata dupa 3 ani

Sunt srl.Am un contract de inchiriere cale acces cu primaria. In urma unui control al curtii de conturi la primarie, a rezultat ca aceasta trebuia sa ne factureze,conform contractului, o suma mai mare pentru chirie decat ne-a facturat. Ca urmare, Primaria imi trimite o factura de diferenta la chirie pe perioada incepind cu 3 ani in urma, precum si o factura de penalitati pentru neplata la termen a sumei datorate. Practic, primaria a facturat gresit si vrea sa recupereze de la client suma imputata de curtea de conturi.
Va rog sa ma informati daca este legal acest lucru. Daca nu, sa solicitam in instanta anularea acestor facturi? Trebuie sa consultam si un mediator, ca etapa a procedurii actionarii in instanta?
Precizari suplimentare: Diferenta de facturare rezulta din faptul ca, cf. contractului, daca suma stabilita pentru chirie, indexata cu coeficientul de inflatie, era mai mare decat suma din HCL, atunci trebuia facturata aceasta suma mai mare.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters214341 , utilizator 10:44, 7 August 2013
Este legal. Puteti sa contestati, nu cred ca veti reusi ceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contractul de inchiriere a incetat. poate fi emisa factura ulterior? marymary marymary Sunt srl. Am avut contract de inchiriere cale acces cu Primaria. Nu am achitat chiria 2 trimestre consecutiv. Primaria imi trimite notificare ca, contractul a ... (vezi toată discuția)
Pimaria decide cresterea chiriei pentru spatiu inchiriat unui srl. e legal? ncris78 ncris78 O societate comerciala functioneaza intr-un spatiu, in baza unui contract de inchiriere cu durata de 5 ani, care se poate prelungi. Cuantumul chiriei stabilita ... (vezi toată discuția)
Cod civil-aplicare marymary marymary -exista contract inchiriere incheiat in 03.01.2006 cu autoritate publica-primarie pentru chirie cale acces intr-un spatiu comercial. -s-a facturat eronat (mai ... (vezi toată discuția)