avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contractul de inchiriere a incetat. Poate fi emisa ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contractul de inchiriere a incetat. Poate fi emisa factura ulterior?

Sunt srl. Am avut contract de inchiriere cale acces cu Primaria. Nu am achitat chiria 2 trimestre consecutiv. Primaria imi trimite notificare ca, contractul a incetat de plin drept, la 31.03.2013. Ulterior Primaria are control de la Curtea de Conturi care constata ca Primaria a emis in trecut(2010-2013) facturile in mod eronat, la valori mai mici decat trebuia, neindexand valoarea precizata in contract cu inflatia, asa cum tot in contract se prevedea.
In aceste conditii, Primaria imi intocmeste cu data de 25.06.2013 o factura de diferente debit contract de inchiriere pt perioada 2010-2013 si majorari de intarziere. Cu toate ca, contractul a incetat in 30.03.2013. In ce baza emite factura?
Intrebarea este:
1. Primaria are acest drept? In conditiile in care contractul a incetat in 30.03.2013.
2. Chiar daca admitem ca, contractul nu ar fi incetat, Primaria are acest drept?
Rog motivare in drept.
Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 13:56, 4 Ianuarie 2015
Motivarea in drept, va putea fi gasita doar in urma unei analize concrete a spetei Dvs, cu privire la contractul, facturile, notificarile, platile/neplatile efectuate/neefectuate. Mai intai, vor trebui analizate inscrisurile care vor conduce la stabilirea starii de fapt existente, iar apoi vom vedea care este motivarea sau nemotivarea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod civil-aplicare marymary marymary -exista contract inchiriere incheiat in 03.01.2006 cu autoritate publica-primarie pentru chirie cale acces intr-un spatiu comercial. -s-a facturat eronat (mai ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere teren legea 112/1995 anitadum anitadum Am un teren inchiriat cf. Legii 112/1995 aferent unui imobil achizitionat in 1999 in municipiul Galati. Anual se incheie contract de inchiriere pe curte cu ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere cristocea200 cristocea200 Buna ziua, Am incheiat un contract de inchiriere pentru un imobil in data de 05.Ian.2012 pana in 01.Oct.2013.In data de 23.Iun.2013 l-am sunat pe propietar ... (vezi toată discuția)