avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj apartament !
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj apartament !

Am achizitionat in urma cu 5 ani un apartament impreuna cu logodnicul meu.Amandoi suntem propietari si in urma cu 1 an ne-am despartit.Apartamentul a fost achizitionat printr-un transfer bancar din contul meu (doar al meu),#-o X-(
In ce conditii se poate face partajul acestuia si care sunt pasii de urmat?Tin sa preciz ca eu as avea cum sa demonstrez ca am contribuit doar eu financiar in urma unui transfer de bani pe care il primisem expres pentru achizitionarea unui apartament de la o cunostinta.Am sanse de castig? sa fiu doar eu propietarul apartamentului?? :O

Va multumesc pentru raspunsuri ! !
Jocandi Causa a scris:

Sincer, ma indoiesc ca este asa cum spuneti. Un imobil nu poate fi in proprietatea a doua persoane, care nu sunt soti, decat in cote parti determinate. In Cartea Funciara cum ati fost inscrisi? Cu ce cote?

Sincer,sunteti prima persoana pe care o aud sa afirme asa ceva,ca un imobil nu poate fi in propietatea a 2 persoane daca nu sunt casatoriti...:-/ Cotele sunt egale.. si sincer ce motive as avea sa spun lucruri inventate???Daca nu se putea face acest contract de vanzare-cumparare asa cum spuneti dumneavoastra presupun ca notarul avea ceava de spus impotriva nu credeti?
Cred ca nu cititi cu atentie. Unde am zis ca un bun nu poate fi in coproprietatea a doua persoane necasatorite? Amzis doar ca trebuie sa fie mentionate cotele.
inteleg ca exista mentionate cotele. Daca scrie , in cote egale, si nu scrie 1/2, nu este nicio diferenta. Tot 1/2 este cota fiecaruia.

Asadar, aveti o cota de 1/2 din imobil si, eventual, un drept de creanta fata de logodnic, pentru partea acestuia din pret.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
ContSters214341, utilizator
Sincer v-ati complicat, daca banii erau ai dvs trebuia sa va treceti doar dvs in contractul de vanzare-cumparare.Chiar daca doar dvs ati platit apartamentul faptul ca sunteti doar amandoi coproprietari dovedeste ca el are dreptul la jumatate din apartament.Ori el renunta la apartament la partaj si va revine dvs in totalitate, ori ii dati o sulta (bani) reprezentand cota lui parte din apartament, ori il vindeti si impartiti banii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinerea sumei pret apartament din credit bancar prima casa de catre vanzator liliana.suciu liliana.suciu Daca eu sunt vanzatorul unui apartament care urmeaza sa fie achitat din creditul bancar „prima casa-cu avans 5%” primit de cumparator de la banca ,dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am primit de la parintii mei prin contract de donatie ... Debby Debby Buna ziua, Am primit de la parintii mei prin contract de donatie un aparatament inainte de casatorie. Acum sunt casatorita si intentionam sa vindem ... (vezi toată discuția)
Partajare la divort gabici56 gabici56 am donat prin transfer bancar fiului meu căsătorit banii pentru cumparea unei locuinte. Intrebare, daca se ajunge la divort, apartamentul achizitionat din ... (vezi toată discuția)