avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rectificare Titlu de Proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rectificare Titlu de Proprietate

Am primit un titlu de prorprietate in care terenul apare in extravilan, insa eu stiu si asa apare si in cartile funciare ca terenul fiind in intravilan.
Cum as putea sa solicit schimbarea titlului. Pe cale administrativa? sau prin instanta?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: valery , utilizator 21:27, 10 Noiembrie 2009
buna seara!
Pentru a-l trece in intravilan, proprietarul trebuie sa obtina mai intai cadastrul si intabularea terenului. Urmeaza apoi pasul doi: depunerea unei cereri la primarie prin care se solicita trecerea respectivului teren extravilan in intravilanul localitatii.

Pentru parcurgerea acestui proces va fi nevoie de realizarea unui plan de urbanism zonal (PUZ), care va consfinti extinderea intravilanului respectivei localitati, in asa fel incat sa cuprinda si terenul cu pricina.

Terenul a fost dintotdeauna in intravilan si asa e intabulat si in cartea funciara, insa pe titlu s-a notat terenul in sectiunea extravilan.
buna seara!
ciudat, intrucat la momentul la care se face intabularea dr de prop se duce si o copie legalizatade pe TP, iar daca este cazul actul prin care se schimba categ de folosinta a terenului.
E foarte ciudat si nu imi explic. Parca e facuta intentionat. In toate cf-urile apare intravilan si in titlu de proprietate apare extravilan si cei de la primarie nu vor sa il treaca in titlu ca intravilan. Nu mai stiu ce sa fac.
buna seara!
nu au cum sa faca rectificarea daca dr de prop s-a reconstituit pe vechiul amplasament iar dvs aveati teren extravilan.
in extrasul de informare terenul apare ca intravilan?
daca da in acest caz se impune o rectificare a inscrierii in CF, si nu in TP.
trebuie urmati pasii pe care vi i-am enumerat mai devreme.

Alte discuții în legătură

Inadvertenta intre titlu de proprietate si cf dariad dariad Care ar putea fi motivul/cauza/explicatia pentru care mai multe parcele de teren figureaza drept gradina INTRAVILAN in extras CF dinainte de reconstituirea ... (vezi toată discuția)
Mutarea unui teren din intravilan in extravilan Radu70 Radu70 Buna ziua. Detin un teren care a fost cumparat si la care a fost facuta intabulare in 2007. La intabulare terenul avea 900 mp intravilan, restul extravilan. ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan - alipire parcele Leordeanu Leordeanu trebuie sa alipesc trei parcele care rezulta in extravilan. Mi s-a solicitat o declaratie prin care sa accept eventualele modificari dupa ce se face planul ... (vezi toată discuția)