avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa dovedesc ca sunt mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa dovedesc ca sunt mostenitor

Buna ziua.Am si eu o problema si am sa incep cu inceputul.
Bunicul meu a detinut 5 ha teren agricol,iar atunci cand mama s-a casatorit cu tatal meu,in 1953,aceasta a primit din partea parintilor ei,3 ha teren agricol,dar fara acte.Dupa casatorie,mama a ''pus'' terenul impreuna cu cel al bunicului,si au facut un singur act de proprietate care cuprindea cele 8 ha.acum,dupa ce au decedat si parintii si bunicul,unul dintre mostenitori are pretentie sa impartim tot terenul in mod egal.cum pot demonstra ca din cele 8 ha,3 sunt primite de la mama?La primarie,la Registrul agricol,sunt doar niste documente in care se constata ca numarul de ha de pamant al bunicului creste in 1953,cu 3 ha,exact anul in care parintii mei s au casatorit.pot demonstra pe baza acestor putine documente si eventual al unor martori ca ceea ce sustin mai sus este adevarat,pentru a imparti doar cele 5 ha,asa cum consider ca este corect.??

Cel mai recent răspuns: Constantin A. Z. Ciurel , Consilier juridic 14:50, 7 August 2013
Mai intai trebuie sa precizati ce calitate aveti Dvs. si ce calitate are celalalt mostenitor fata de parintii Dvs.
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
Constantin A. Z. Ciurel, Consilier juridic
Voi încerca să reformulez problema Dvs.:
1. La casatoria părintilor Dvs. (care a avut loc in anul 1953) mama a venit cu 3 ha. de teren care au fost insa prinse intr-un Registru agricol pe numele bunicului Dvs. patern, impreuna cu cele 5 hectare pe care le detinea deja bunicul Dvs. patern.
2. In prezent cand parintii Dvs. sunt decedati, un frate (sau o soră) de a tatalui Dvs. pretinde să împării cu el(ea) toate cele 8 hectare, dei cele aduse de mama în averea comună v-ar reveni doar Dvs.
In aceasta situatie vă pun următoarele întrebări:
1. Conform cărărui act s-a transcris în anul 1953 în Registrul agricol, suprafata de 3 ha. pe numele bunicului Dvs. patern ?
2. Care este in opinia Dvs. valoarea celor 1,5 ha pe care le-ati dobandi in plus ?
3. Ar merita stricarea relatii cu rudele Dvs. si cheltuiala ce urmează a fi făcută (deloc neglijabila) in cazul in care va decideti sa va judecati ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovedire proprietate teren agricol bassmafya17 bassmafya17 Buna ziua.Am si eu o problema si am sa incep cu inceputul. Bunicul meu a detinut 5 ha teren agricol,iar atunci cand mama s-a casatorit cu tatal meu,in ... (vezi toată discuția)
Mostenire florisandu2003 florisandu2003 Sora mea a fost infiata de bunica pe linie paterna in anul 1987 , primind de la aceasta o magazie si 250 metri pamant langa casa. La decesul bunicii in 1989, ... (vezi toată discuția)
Succesiune - mostenire CManole CManole Bunicul se casatoreste cu bunica, la inceputul anilor 40, casatorie din care ies doi copii, mama si fratele mamei, unchil B. Inainte de casatorie bunicul ... (vezi toată discuția)