avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune teren agricol Pe un titlu de proprietate cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune teren agricol Pe un titlu de proprietate cu 3 hectare ...

Uzucapiune teren agricol
Pe un titlu de proprietate cu 3 hectare de teren sunt trecute 3 persoane decedate, una dintre ele fiind bunica mea. Ea a cumparat in 1997 1 hectar de pe titlu de la mostenitori ( acestia nu si-au facut succesiunea) cu chitanța de mana si figurează la primărie de atunci la numele ei.
Mama este singura moștenitoare a bunicii mele. Se poate ca mama sa ceara in tribunal recunoașterea uzucapiunii ? Pt ca altfel cele 3 hectare se împart în mod egal. Multumesc!
Bună ziua, a cumparat cu chitanta de mana un ha, dar a stapanit 3? Nu aveți 30 de ani incă (cât vă trebuie ptr urzucapiune) și o situație de genul cere un studiu mai aprofundat.
Buna ziua ,
Nu este aplicabila uzucapiunea de 30 ani, posesia fiind mai scurta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapiune holiday holiday Parintii au cumparat cu chitanta de mana in 1956 un teren pe care ulterior au construit o casa. Dupa decesul parintilor eu si fratele meu (singurii ... (vezi toată discuția)
Titlu proprietate prin uzucapiune? alexivan alexivan Buna ziua! Am nevoie de ajutor, eventual reprezentare, intr-o problema legata de uzucapiune (cred). Strabunicul meu a cumparat in jurul anului 1950 un ... (vezi toată discuția)
Teren in indiviziune constantin29 constantin29 Buna dimineata,am urmatoarea problema,in urma succesiunii dupa bunicii mei,ambii decedati,mama mea si fratele ei au mostenit 3 hectare teren agricol ... (vezi toată discuția)