avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... CONSILIER JURIDIC PRIMARIE / ATACAREA IN JUSTITIE a ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

CONSILIER JURIDIC PRIMARIE / ATACAREA IN JUSTITIE a REFUZULUI PRIMARULUI DE A ACHITA CONTRAVALOAREA TAXELOR DE INSCRIERE IN COLEGIUL CONSILIERILOR JURIDICI

In cazul refuzului primarului de a deconta cheltuielile consilierului juridic, platite in avans, pentru înscrierea în Colegiul Consilierilor Juridici (taxă înscriere, taxă tablou consilieri juridici, taxe legitimaţie şi insignă) avand ca
baza legală a decontării acestei sume art. 57 alin.2 şi alin 3 din Statutul Profesiei de Consilier Juridic publicat în M.O. partea I nr. 684 din 29.07.2004, adoptat în baza Legii 514/28.11.2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 857 din 05/12/2003.
57.(2) În scopul formării profesionale a consilierilor juridici angajati sau numiti în functie, beneficiarii serviciilor profesionale ale acestora vor suporta cheltuielile pentru reorganizarea profesiei ocazionate de: înscrierea în colegiu, achizitionarea robei, a legitimatiei de consilier juridic, a insignei, stampilelor profesionale, precum si a tuturor registrelor de evidentă profesională.
57. (3) Cheltuielile avansate de consilierul juridic, ocazionate de reorganizarea profesiei precizate la alineatul precedent, se vor deconta acestuia de către autoritatea sau institutia publică ori de către persoana juridică în favoarea căreia acesta exercită profesia de consilier juridic.
se poate incerca cu succes transarea in instanta a spetei ?
Primarul refuza decontarea pe motiv ca NU SUNT BANI, desi bani sunt dar nu se doreste a se crea un precedent.
Care ar fi calea mai simpla cu sorti de izbanda de a fi admisibila in instanta : a se merge pe OBLIGATIA DE A FACE sau a ataca decizia in Contencios sau o alta motivare in drept ?
Multumiri


Cel mai recent răspuns: CALIN MARIUS CHEREGI , Consilier juridic 19:27, 26 Mai 2009
Conform art. 2, alin. 1, lit. i) din Legea nr. 554/2004, este considerat "refuz nejustificat de a solutiona o cerere" exprimarea explicita, cu exces de putere, a vointei de a nu rezolva cererea unei persoane.

Presupun ca, dupa ce a scris "se respinge...", primarul a semnat si a pus data. Opinia mea este ca puteti sa va adresati instantei de contencios-administrativ.
~ Conținut șters la cerere ~
Apreciez ca totusi se impune formularea unei actiuni in fata instantei de judecata.
Doar acolo cele doua parti sunt teoretic egale.
Cineva trebuie sa dea semanlul pentru a se opri un sir intreg de umilinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plateste angajatorul sau nu taxa la ccj? OANA GORAN OANA GORAN stimati colegi juristi, la voi cum e, va plateste angajatorul taxa pentru Colegiu sau o platiti voi din buzunar?? unde am lucrat imi plateau, dar actualul ... (vezi toată discuția)
Roba in cazul consilierului juridic calytul calytul Ce trebuie ca un consilier juridic sa poata sa poarte roba in instanta si cand se poate inscrie si unde? (vezi toată discuția)
Spor de confidentialitate 15% pentru consilier juridic - personal contractual, angajat cu cim la o institutie publica muraruelena muraruelena Buna ziua. Sunt angajata cu CIM din anul 2011 ca si consilier juridic la o institutie publica aflata in subordinea unui Consiliu Judetean. Ca si ... (vezi toată discuția)