avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Curs de pregatire profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Curs de pregatire profesionala

Buna ziua, as dori sa fiu si eu lamurita intr-o problema a unui prieten. Situatia sta cam asa: el a fost angajat am unei banci. A participat la un curs de pregatire profesionala in urma caruia a fost nevoit sa semneze un act aditional la contractul individual de munca prin care se preciza ca, daca pleaca mai repede de 3 ani din banca era obligat sa plateasca contravaloarea cursului pro rata temporis. A plecat din banca dupa un an jumatate dupa ce a terminat cursul si a fost nevoit sa plateasca 3300 RON pentru acesta. A platit suma, lucru care s-a intamplat acum 9 luni. In prezent are un alt loc de munca. Intrebarea mea este: ar fi tarziu sa ii dea in judecata acum pentru banii respectivi?! Ar avea castig de cauza?! Sau ce ar putea faca pentru a recupera acei bani?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ramona2008 , utilizator 08:52, 18 Martie 2009
"Incercarea moarte n-are!"
Dar actul aditional semnat este legal si nu vad cum ar putea sa castige. Poate va raspunde un jurist daca are vreo sansa.
Daca a platit c/valoarea intergului curs are sanse pentru ca trebuia sa plateasca numasi pentru perioada in care nu a mai fost efectiv incadrat, deci pentru 1,5 ani, oricum termenul de prescriptie este de trei ani
top dan a scris:

Daca a platit c/valoarea intergului curs are sanse pentru ca trebuia sa plateasca numasi pentru perioada in care nu a mai fost efectiv incadrat, deci pentru 1,5 ani, oricum termenul de prescriptie este de trei ani

3300RON reprezenta contravaloarea cursului pentru 1,5 ani, deci jumatate din valoarea intregului curs a platit ... sa inteleg ca asa nu are nici o sansa?
Drept e ca a semnat actul aditional ... ma gandeam ca totusi poate exista o portita
Actul aditional semnat este legal si portite nu prea exista in acest caz.

Data vitoare sa fie mai atent cand se va ma intalni cu un astfel de act aditional, mai ales daca are planuri de plecare in viitorul apropiat.;)
Va multumesc mult pentru raspunsuri si sa voresc o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional la cim pentru formare profesionala roda67 roda67 am rugamintea sa imi spuneti in cazul in care se intocmeste un act aditional pt formare profesionala si cuprinde aspecte privind obligatia angajatului de a ... (vezi toată discuția)
Firma poate obliga angajatul sa ramana x ani daca ia platit un curs de perfectionare cosmin910 cosmin910 Buna ziua! Daca firma mi-a platit un curs de perfectionare ma poate obliga contractual sa raman o perioada de minima x ani (5ani) agatat? (vezi toată discuția)
Act aditional la contractul de munca mirela virtosu mirela virtosu Buna seara, Angajatorul m-a instiintat ca mi se va incheia un act aditional la contractul de munca prin care semnandu-l ma voi obliga sa platesc ... (vezi toată discuția)