avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune nedezbatuta de multi ani. Mai e posibil?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune nedezbatuta de multi ani. Mai e posibil?

Tatal meu a decedat. In timpul vietii nu a deschis succesiunea asupra bunurilor parintilor lui (bunicilor mei). Parintii tatalui erau divortati de cand el era copil, fiecare facandu-si casa separat, deci ar trebui deschise doua succesiuni. Tatal meu mai avea frati, unul e decedat, familia lui e in strainatate, si ceilalti sunt in tara.
1.As mai putea deschide eu succesiunea asupra partii ce i-ar fi revenit tatalui daca bunicii sunt morti de peste 10 ani?
2.De unde trebuie sa incep? Nici macar nu stiu care ar fi bunurile ce trebuie dezbatute in urma succesiunii. De unde pot afla ce proprietati (imobile, terenuri) au avut bunicii spre a fi dezbatute succesoral?
3.In casa bunicii locuieste o matusa de multi ani care spune ca avand in vedere ca ea s-a ocupat de casa, a platit impozitul si a mai facut pomeni pentru bunica noua nu ne-ar mai reveni nimic si nu mai avem niciun drept. Se poate acest lucru?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nectarya , utilizator 17:27, 7 August 2013
Dreptul de mostenire este un drept fundamental imprescriptibil.
Puteti deschide succesiunea dupa bunicii Dv. ca nepot de fiu a bunicilor Dv.
Problema cu matusa, Ra nu dispune de un act de proprietate asupra averii ce a ramas de la bunicul Dv. presupun, ra nu intra la dezbaterea masei succesorale.
Mergeti la Primariei si solicitati anexa 24 a bunicului Dv. unde veti gasi toata averea imobiliara a acestuia
Dupa care va adresati unui BNP, pentru deschiderea succesiunii extinse dupa bunicul Dv. deasemeni si dupa tatal Dv. Presupun ca ati inteles care sunt etapele (primarie, notar unde indicati toti mostenitorii dupa bunicul Dv. si tatal Dv.)
trbuie sa aveti certificatele de deces ale bunicilor si al tatalui daca nu le aveti mergeti la politie si cereti duplicate. apoi mergeti la un notar si veti primi toate explicatiile.
Daca nu stiu care ar fi toti mostenitorii de drept, de unde pot afla acest lucru? Ma refer la faptul ca bunicul a fost recasatorit si nu ii cunosc familia. Stiu ca pentru obtinerea anexei 24 trebuie atasate la dosar copii ale tuturor mostenitorilor de drept insa eu nu ii cunosc pe toti iar unii dintre cei pe care ii cunosc refuza sa imi dea copiile dupa buletinele lor de identitate pt a le atasa la dosar.
Matusa nu are acte pe casa, insa simplul fapt ca a ingrijit de casa si a locuit acolo de mai multi ani ii poate da dreptul sa ramana singura mostenitoare a casei respective?
Ultima modificare: Miercuri, 7 August 2013
nectarya, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pepike pepike Dupa bunica mea mostenitorii sunt eu si sora mea (tatal, singurul fiu al bunicii a decedat). Ultimul domiciuliu a bunicii era intr-un oras mic in judetul ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa bunic amarilys amarilys Buna ziua, Am si eu o intrebare. Urmeaza sa deschidem o succesiune dupa bunicul decedat, respectiv dupa partea care ii revine tatalui meu (la randul sau ... (vezi toată discuția)
Succesiune DANA-S DANA-S locuiesc in casa bunicilor de 17 ani . Bunicul a murit acum 20 de ani iar bunica in urma cu 11 ani (in 2001). casa a ramas celor 2 copii ( matusa mea respectiv ... (vezi toată discuția)