Azi am fost victima unui accident rutier, mergand pe bicicleta, dupa ce am plecam frumos de la semafor de pe banda 1 chiar de pe langa bordura, am facut la stanga, tot pe banda 1 pe langa bordura, un autoturism din spate a zis ca vrea sa ma invete sa zbor, m-a luat cu aripa din partea dreapta si mi-a lipit ghidonul de oglina, cand m-a lovit si cu oglinda m-a dezechilibrat si m-a ridicat si m-a lipit pe masina lui, practic m-a aruncat de pe bicicleta eu cazand pe spate. M-am ales cu contuzii la nivelul bratului si bicicleta putin facuta zob.
"Soferul", nici macar nu m-a vazut nici ca a simtit ca m-a lovit, caci a fost atentionat de ceilalti participanti la trafic ca a facut accident, pana si-a dat seama si a oprit dupa 30 metri.
A venit la mine si mi-a zis, -- ce ai facut ?, ai cazut ?, de unde ai aparut ? nici nu te am vazut...
si eu raspund: Pai am plecat impreuna de la semafor, am facut stanga impreuna, si putin mai incolo te ai gandit ca e bine sa ma faci sa zbor si te ai lasat spre mine pana m-ai lipit de tine.
si el -- doamne fereste, cum sa fac asa ceva, eu am crezut ca ai aparut de printre masini, nici de cum ca te am vazut...
Si i-am zis, a da ? nu m-ai vazut, bine, lamuresti tu cu politie.
Pana la urma, dupa cercetari a recunoscut ca m-a carat putin cu masina lui, desi era evident ca toata masina era numa o dunga de la ghidon.
Acum intrebarea mea, eu cum pot face sa imi pot repara bicicleta?
Trebuie sa depun plangere impotriva lui?
Omul la sfarsit si-a recunoscut vina si a zis ca plateste el ce e de reparat, doar ca persoana vatamata se spune ca sunt obligat sa dau declaratie si in 60 zile sa depun plangere impotriva lui.
Chiar daca ii faceti plangere penala nu veti rezolva nimic. NU va pati absolut nimic din punct de vedere penal deoarece nu ati avut mai mult de 10 zile de ingrijire medicala.
Pentru recuperarea prejudiciului va trebui sa il actionati in instanta ceea ce presupune o durata mare de timp.
Discutati cu omu' si vedeti ce preferinta are, varianta scurta sau lunga.
Cadru nou si jenti noi, 1200 lei inseamna o bicicleta noua.
Varianta scurta inseamna o bicicleta noua in 5-10 zile si se inchide dosarul imediat sau varianta lunga, 2-3 ani pe la procuror ptr prelungirea dovezii cu drept de circulatie si se inchide dosarul cand iese procurorul la pensie.
Renuntati la alte daune morale, stres, etc. bine ca n-a fost mai rau, vreo mana sau picior rupte. Se complica lucrurile. Pentru astea, mai cereti acolo 100-200 lei peste valoarea bicicletei pentru soc postraumatic, algocalmin, vitamina C, un cric si o oglinda ptr bicicleta (ptr. asigurare impotriva conducatorilor auto care vin din spate;) ).
Discutati cu impricinatul sa mergeti si sa deschideti dosar de dauna la asiguratorul RCA, va spuneti punctul de vedere, 3500 de lei adica o bicicleta noua plus cric si oglinda:) (aduceti si un prospect, ceva acolo cu tipul bicicletei distruse) si incheiem discutiile, nu vreau daune morale ptr stres sau altele, vreau doar bicicleta mea asa cum era inainte de accident.
Sunt convins ca vor fi intelegatori.
Ii puneti problema intai anticbiciclistului, vedeti ce parere are si in principal daca are suma de bani disponibila. Daca va convine numai inlocuirea cadrului si a jentilor puteti solicita o suma mai micare care sa acopere si manopera, probabil 1500-1600 lei.
Daca nu ii are, atunci trebuie sa mergeti pe varianta cu asiguratorul care este mai de durata.
Si parerea mea este la fel cereti 2-3 oferte de pret pe o bitigla noua va prezentati la RCA spuneti eu vreau sa mi se repare prejudiciul creat de soferul neatent asta este ma lovit nu ma vazut ca erati acolo nu erati acolo este irelevant spuneti atata costa sa va aprobe plata si gata!