avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare auto, amenda, puncte penalizare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare auto, amenda, puncte penalizare

Buna seara,
Am urmatoarea problema:mi s a ridicat autoturismul pe motiv ca nu am asigurat cel putin 1 m pentru circulatia pietonilor...bun, am platit sa mi ridic autoturismul dar pe langa plata ridicarii am primit si amenda si 3 puncte penalizare. Am refuzat semnarea procesului verbal si mi l au trimis prin posta...nu mi se pare normal sa mi se ridice bunul si sa mi se dea si amenda, plus puncte penalizare.
Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, este posibil sa recuperez ceva din prejudiciu???
Va multumesc,
Florina
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:36, 8 August 2013
In primul rand OUG 195 sanctioneaza cu amenda si punctele de penalizare neasigurarea spatiului ptr circulatia pietonilor si apoi se pune problema achitarii ridicarii, transportului si eliberarii masinii de firmele de ridicari.
Ideea este ca in OUG195 se prevede ca agentul constatator poate dispune ridicare masinilor stationate neregulamentar conform procedurii din regulamentul de aplicare a OUG195 dar aceasta procedura nu este prevazuta in HG1391!
Prin urmare sunt cazuri si cazuri in care se admit sau nu in instanta plangerile impotriva proceselor verbal de contraventie.

Art.64. - Poliţia rutieră poate dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar pe partea carosabilă. Ridicarea şi depozitarea vehiculelor în locuri special amenajate se realizează de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.
(2) Contravaloarea cheltuielilor pentru ridicarea, transportul şi depozitarea vehiculului staţionat neregulamentar se suportă de către deţinătorul acestuia.
(3) Ridicarea vehiculelor dispusă de poliţia rutieră în condiţiile prevăzute la alin.(1) se realizează potrivit procedurii stabilite prin regulament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicari autoturisme. pot castiga plangerile contraventionale? cristianstefanescu cristianstefanescu Buna ziua Astazi 2 masini mi-au fost ridicate, a mea si a pritenei mele, pe motiv de parcare pe trotuar in sectorul 6 pe str. Calea Apeductului in ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de dispunere a ridicarii unui autovehicul stationat neregulamentar tgm tgm Buna ziua, As dori sa ma interesez ce sanse de castig am, daca contest procesul verbal de ridicarea masinii pt stationare neregulamentara? Mentionez, ca ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)