avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 509 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... PARTAJ
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

PARTAJ

In cazul in care se pronunta divortul dar nu se face partajul acum, ci dupa 1 an, se mai pot imparti si conturile bancare ale unuia dintre soti? Ma refer la conturile bancare existente pana la momentul divortului.
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 18:03, 17 Martie 2009
partajul se poate face si dupa 10 ani, oricum este o actiune solitara, numai ca se i-au in calcul "datele problemei" la momentul actiunii .
Dumneavostra spuneti ca se iau datele problemei in momentul in care se face partajul.Adica , presupunand ca, dupa divort, eu cumpar un imobil si fostul sot isi depune banii la banca, se impart si acestea?
La partaj se vor avea in vedere doar bunurile comune, deci cele dobindite de fostii soti in timpul casatoriei. Ceea ce dobindesc fostii soti, dupa raminerea definitiva a hotaririi de divort sint bunuri exclusive ale fiecaruia si nu au cum sa mai fie partajate.
In cazul in care, dupa divort, dar pana se face partajul, sotul vinde masina cumparata in timpul casniciei si scoate banii din cont ce se poate face?
trebuie sa dovediti existenta bunurilor dobandite in timpul casatoriei

Alte discuții în legătură

Partaj divort rusumaria1 rusumaria1 in cazul unui divort , banii din contul unuia din soti fara ca celelalt sa fie titular sau imputernicit vor intra la partaj? Pot fi blocate conturile din ... (vezi toată discuția)
Cum se platesc ratele dupa depunerea actiunii de divort cristimondialu63 cristimondialu63 Buna seara. Am o intrebare : am depus actele de divort, iar primul termen este abia in toamna. Am 2 credite de nevoi personale luate in timpul casatoriei pe ... (vezi toată discuția)
Partaj balazs.gabi balazs.gabi dupa pronuntarea divortului am parasit domiciliul in alt judet,in momentul actual locuiesc in chirie,la momentul deschideri actiuni de partaj se tine cont de ... (vezi toată discuția)