avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

dupa pronuntarea divortului am parasit domiciliul in alt judet,in momentul actual locuiesc in chirie,la momentul deschideri actiuni de partaj se tine cont de faptul ca nu am beneficiat de locuinta proprie.mentionez ca nu locuiesc in chirie cu forme legale.va multumesc
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 23:40, 8 Ianuarie 2010
in momentul deschiderii actiunii de partaj, se au in vedere bunurile dobindite in timpul casatoriei si cuantumul contributiei sotilor la dobindirea acestora. daca am inteles bine partajul se refera la un imobil, locuinta. daca acesta a fost dobindit in timpul casatoriei el se imparte intre soti. de obicei se atribuie unuia dintre ei(daca nu este comod partajabil) cu obligatia celui in proprietatea caruia revine sa achite celuilalt o sulta(suma de bani) care sa acopere c/valoare partii sale ce i s-ar fi cuvenit. faptul ca la data deschiderii actiunii de partaj nu locuiti in imobilui partajat nu are relevanta pentru actiunea in sine.
La partaj nu are importanta unde locuiti in prezent sau cu ce forme (legale sau nelegale).
La partaj se impart bunurile comune dobandite in timpul casatoriei!
Insa , dvs puteti cere sa vi se atribuie apartamentul , cu obligatia sa ii platiti fostei sotii o sulta reprezentand contravaloarea cotei sale parti din apartament! In acest fel va veti asigura ca nu alergati dvs dupa sulta ci fosta sotie!;)
Succes!
B-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj dodo12 dodo12 impreuna cu fostul sot detinem un apartament cumparat in timpul casatoriei.ce drept am eu din acest apartament ?Sotul meu a lucrat in strainatate ,eu am lucrat ... (vezi toată discuția)
Divort mamina mamina Buna ziua, Am o problema destul de delicata ,pe care nu o pot discuta cu nimeni.Asa cum spune si titlul subiectului este vb despre un divort .In cateva ... (vezi toată discuția)
Partaj dany dany dany dany Buna seara. Sint la al patru-lea termen la fond in partajul buburilor comune dupa divort,in care este un apartament cu tot ce trebuie in el in care locuiesc ... (vezi toată discuția)