avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, custodia copilului si ordin de protectie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, custodia copilului si ordin de protectie

buna, am si eu cateva intrebari in legatura cu divortul si cu custodia copilului. as dori sa stiu daca in urma divortului pot avea custodia numai eu. am un baietel de 10 luni si in noiembrie urmeaza sa nasc iar. de 2 luni am avut un scandal foarte urat cu sotul meu, a venit acasa beat, cu amanta si cu niste prieteni, m-a jignit, m-a amenintat, a ridicat mana la mine dar nu m-a lovit. din acel moment am luat copilul si am plecat la parinti unde stau din acel moment. pana acum nu eram siguri ca vrem sa divortam dar el fiind inconjurat de "prieteni buni" a hotarat ca e mai bine sa punem punct la casnicie. in tot acest timp amanta lui mi-a trimis tot felul de sms-uri in care m-a jignit si oridecate ori ne-am intalnit m-a injurat si mi-a injurat si copii. sotul vrea sa i-a copilul la el dupa divort o zi sau o saptamana dar mi-e frica sa il las la el fiindca stiu ca acolo va fi si amanta si nu o vreau in preajma baiatului sub nicio forma. as putea cere cumva ordin de protectie impotriva ei din din cauza ca m-a jignit si pe mine si pe copii? sau se poate ca sotul sa vada copilul doar in prezenta mea? si daca in viitor voi dori sa scot copii(daca il va recunoste pe al doilea) din tara cum pot face sa nu am nevoie de acordul lui? el m-a amenintat ca nu ma va lasa sa-i scot din tara...
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:30, 13 August 2013
In urma divortului autoritatea parinteasca urmeaza sa se exercite in comun, autoritate parinteasca exclusiva se poate obtine doar daca sunt motive intemeiate si se va avea in vedere interesul superior al copilului, domiciliul minorilor probabil va fi stabilit la dvs, va trebui acordul tatalui la iesirea din tara.
Cel mic nu va trebui recunoscut, fiind un copil din casatorie, il are automat pe sotul dvs ca tata.
Autoritate parinteasca se pare ca veti exercita in comun, in ce priveste programul de vizita puteti cere sa isi vada copiii la dvs nu sa-i ia la domiciliul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort / situatie copil IonutCo IonutCo Buna ziua, Impreuna cu sotia am decis sa divortam, fiecare cu motivele lui..mai mult sau putin intemeiate. Avem un copilut de 2 ani. Nu ma intereseaza nimic ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ! am nascut recent in februarie, copilul a fost recunoscut ... AlexandraR1 AlexandraR1 Bună ziua ! Am nascut recent in februarie , copilul a fost recunoscut de tata , dar noi nu ne mai intelegem și nu suntem casatoriti , iar acesta ma ameninta ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dar cu drepturi restranse sau custodie unica Tina24 Tina24 Buna ziua! Sa va prezint datale problemei inainte sa pun intrebarea - urmeaza sa divortez (in cateva saptamani incepe actiunea in instanta) - la mijloc este ... (vezi toată discuția)