avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna dar cu drepturi restranse sau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna dar cu drepturi restranse sau custodie unica

Buna ziua!
Sa va prezint datale problemei inainte sa pun intrebarea
- urmeaza sa divortez (in cateva saptamani incepe actiunea in instanta)
- la mijloc este si un copil
- eu si copilul locuim in Franta, tatal in Romania
- initial am vrut un divort de comun acord (cu greu l-am convins pe el sa fie de acord, nefiind dispus sa discute cu mine si avocatul la inceput)
- de Craciun ajung in tara si am convenit cu el sa las copilul la el din data de 26 pana pe 29-30.
- apoi am aflat ca de fapt vrea sa vina la aeroport (21 dec) si sa ia copilul cu forta pana pe 29-30 dec - citez " sa vezi ce ma duc la aeroport si iau fata si i-o aduc pe 29, si asta fara sa ii spun."
Informatia am aflat-o de la alta persoana.
Ideea e ca nu am incredere sa mai las copilul la el. Noi stabilim ceva si el are de gand sa faca altceva.
Are o amanta - care este o prientena de familie din partea mea - Tipa e casatorita. Ei doi tocmai au distrus inca o familie (a ei)
Ca si antecedente - el a vrut sa se sinucida atunci cand a aflat ca vreau sa divortez. Am martori ca a incercar.
Starea lui psihica nu este una ok, chiar el o spune in discutiile cu amanta.
Motivul pt care eu am plecat de langa el: agresiune psihica si verbala.
Si acum intrebarea.
Credeti ca pot cere in instanta custodie unica
Sau macara o custodie comuna dar cu drepturi restranse ( vazut copil o data pe an, sa nu am nevoie de procuri din partea lui pt calatorii , pasaport, buletin. Daca vrea sa viziteze copilul, sa vina la domiciliul lui)
Credeti ca este posibil?
Multumesc!
Tina
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Tina24, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 01:28, 22 Octombrie 2019
Aveți șanse să exercitați autoritatea părintească în comun dacă dovediți existența problemelor psihice (sau cel puțin emoționale). Nu există conceptul de autoritate părintească exclusivă cu drepturi restrânse.
Cât privește dreptul la legături personale (dreptul de vizită), depinde de vârsta copilului în ce modalitate se vor desfășura vizitele.
Am scris gresit - custodie comuna cu drepturi restranse.
Asa ceva se poate?
Ultima modificare: Luni, 21 Octombrie 2019
Tina24, utilizator
NU.
Dvs. aveţi domiciliul în Franţa în mod legal? Copilul umblă acolo la şcoală, grădiniţă, este înscris acolo la medic?
Întreb asta fiindcă, dacă aveţi domiciliul legal în Franţa, NU aveţi nevoie de declaraţie notarială din partea tatălui la ieşirea din Romania, ieşiţi cu paşaportul fetei şi cu documentele care atestă domiciliul legal în Franţa.
Nu este necesar să insistaţi pentru autoritate părintească unică dacă locuiţi legal în Franţa şi nu doriţi să vă repatriaţi, diferenţa dintre "comună" şi "unică" constă doar în această declaraţie notarială pentru ieşirea din Romania. În rest, program de relaţii primeşte , numai să ceară, pe această latură trebuie să insistaţi, în aşa fel încât să fie bine pentru toţi.
În privinţa petrecerii câtorva zile la tata, în absenţa dvs., nu m-aş hazarda, fiindcă dacă domnului îi vine ideea de a nu lăsa fata să plece cu dvs. înapoi în Franţa, nu puteţi face nimic, are aceleaşi drepturi , ca tată, ca şi dvs. După ce aveţi o sentinţă definitivă cu domiciliul fetei la mama, în Franţa, puteţi lăsa fata cu tatăl ei cât vrea el şi ea.
Angajați un avocat sa va reprezinte și sa lupte Pt ceea ce va doriți sa obtineți

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie comuna LilianEffect LilianEffect Buna ziua.La momentul actual,sunt divortata cu 2 copii minori in custodia mea,unul de 7 ani si unul care inca nu a implinit 2 ani.Daca tatal copiilor ar cere ... (vezi toată discuția)
Divort, custodia copilului si ordin de protectie annamaria1993 annamaria1993 buna, am si eu cateva intrebari in legatura cu divortul si cu custodia copilului. as dori sa stiu daca in urma divortului pot avea custodia numai eu. am un ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna alinaandreea29 alinaandreea29 eu si fostul meu sot avem custodie comuna pt minor,iar instanta a stabilit domiciliul copilului la mine,eu am fost plecata din tara 4 luni,am vrut sa iau ... (vezi toată discuția)