avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificarea functiei pentru perioada determinata prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificarea functiei pentru perioada determinata prin act aditional


Un salariat este angajat cu CIM nedeterminat pe functia de economist. Prin Hotarare a Cons. de Administratie acesta este numit director ec. pe perioada determinata (01.01.2013-30.06.2013), motiv pt. care i se incheie act aditional de modificare a CIM (functie si salariu) pentru perioada in care ocupa functia de Director Ec.
In perioada in care ocupa functia de director economic, acesta intra in concediu medical ( 01.04.2013) pentru o durata de timp care depaseste perioada cat era numit pe functia de director.
Cum va fi remunerat acest salariat dupa 30.06.2013 ( cand expira termenul de numire pe functia de director) daca CIM si implicit actul aditional prin care i-a fost schimbata functia sunt suspendate pt. incapacitate temporara de munca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:05, 8 August 2013
Actul aditional este pe perioada determinata astrfel ca efectul sau inceteaza de drept la data pentru care este incheiat indiferent daca salariatul este in concediu medical sau nu.
Un act incheiat pe durata determinata nu isi produce efecte decat pentru perioada respectiva.
Ultima modificare: Joi, 8 August 2013
adelaida_07, utilizator
Art.49 (6) C.mun. prevede , in cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.
Asadar, dupa incetarea perioadei pt. care a fost numit Director Economic revine la salariul pe care-l avea pentru functia de economist.
Este legala incheierea unui astfel de acti aditional de modificare a functiei pe perioada determinata?
Asa ceva nu este prevazut in Codul Muncii .
Procedura, intr-o astfel de situatie, ar fi :
- se incheie act aditional de modificare functiei incepand cu data de 01.01.2013 - director economic
- se incheie act aditional de modificare functiei incepand cu data de 01.07.2013 - economist
De ce nu s-ar putea incheia un act aditional pentru ocuparea unei functii pentru o durata determinata?
Presupunand ca titularul functiei este in imposibilitatea de a exercita functia pe o durata determinata unde este interzisa ocuparea acesteia de o alta peroana pentru timpul respectiv?

Alte discuții în legătură

Modificare perioada in contractul individual de munca Volentir Mircea Volentir Mircea Asociatia de proprietari a incheiat in urma cu 2 ani un contr. individ. de munca pe perioada nedeterminata cu o persoana pt postul de administrator. Am dori sa ... (vezi toată discuția)
Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Intocmire dispozitie mixer mixer se da urmatoarea situatie: un angajat cu cim nedeterminat pe o anumita functie de ex .contabil da concurs pe un post de director economic si este numit in ... (vezi toată discuția)