avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

va salut, am si eu o nelamurire un prieten a avut un accident de masina, a depasit pe linie continua si s-a ciocnit cu o alta masina care venea din sens opus. in urma cercetarilor facute de politisti s-a ales cu un an de suspendare.intrebarea mea este un an suspendare se calculeaza 12 luni sau 8 luni? pt ca am auzit ca in alte cazuri se calculeaza anu de 8 luni. va multumesc
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:14, 8 August 2013
Un an are 12 luni . :) Dar se poate obtine o reducere a perioadei de suspendare in anumite conditii ( reexaminare )
Este o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei si nu cu executare in regim de detentie, prin urmare vorbim de un an care inseamna 12 luni, iar aceste 12 luni se calculeaza de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Banuiesc ca intrebarea vine in ideea redobandirii permisului de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea permisului de conducere costyn79 costyn79 am condus u7n autoturism sub influenta bauturilor alcoolice si mia fost anulat permisul de conducere .pe 13 dec 2012 sa incheiat procesul si am primit o ... (vezi toată discuția)
Executare pedeapsa Iloredana Iloredana Buna seara, imi poate spune cineva, aproximativ, la o pedeapsa de 7 ani cu executare (complice furt calificat) cat se va face calendaristic? mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Legislatie redobandire permis Lucian_68 Lucian_68 Buna ziua Daca pedeapsa ptr infractiunea de conducere sub influenta alcoolului a fost de 8 luni cu suspendare , cand pot sa dau examen pentru ... (vezi toată discuția)